Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dźwięk w monitorze

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam monitor BenqGW2265. I jak się okazało mam 2 takie wyjścia z tyłu. Jedno jest czarne i drugie zielone. Podłączam słuchawki pod zielone ponieważ nad tym jest obrazek słuchawek a na drugim coś w stylu wejścia liniowego. I jak się okazuje dźwięk nie działa. Czy muszę dokupić do tego kabel jack jack? Bo mam takie dwa pytanie. Jak coś mam kabel w karcie graficznej podłączone HDMI a w monitorze DVI-D. Skoro mają WBUDOWANE głośniki to:

- jak zrobić by z nich wydawał się dźwięk (bez słuchawek,czyli jako głośniki) 

- jak zrobić by z nich wydawał się dźwięk ( jak założe słuchawki) 

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Musisz ustawić domyślne źródło dźwięku. Np tak: https://scr.hu/1r47/tkknv

Jak podłączyłeś monitor do komputera? Jeżeli przez HDMI to może bez kabla jack-jack jesteś w stanie puścić z niego dźwięk.

#Edit

Teraz znalazłem ten monitor na stronie producenta i w specyfikacji nie ma podanych głośników, tak samo nei znalazłem ich na zdjęciu. W tym monitorze po prostu nie ma głośników. A wejście na słuchawki jest pewnie dlatego, że przez HDMI możesz przekazać dźwięk z komputera do monitora, a potem przez jacka do słuchawek.

Jednak nie polecam tego rozwiązania bo karta dźwiękowa w monitorach/telewizorach nie jest idealna.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Załącz w mikserze dźwięk domyślny dla wyjścia cyfrowego , w monitorze masz mieć ustawione DVI-I albo cyfrowe wejście obrazu. 

Jeśli nie chce działać sterownik dzwięku reinstaluj sterowniki grafiki 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...