Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dla gracza

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam, że osoby zajmujące się składaniem komputerów są na bieżąco ze sprzętem komputerowym i będą bardziej obeznane niż ja, dlatego proszę o złożenie komputera opisanego według wzoru.

Jaki posiadasz budżet na kupno?
5000 PLN
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) W tym albo w następnym miesiącu.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? -
Do czego ma służyć komputer? Do grania w nowsze gry/streamowania/obróbki filmów/renderowania/programowania
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Tylko słuchawki z mikrofonem, najlepiej do ~200zł.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie planuję. ;)

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/7LJRKE/

8 wątkowy xeon sprawdzi się lepiej od takiej i5 podczas streamowania i renderingu. Dostajesz jeszcze szybki ssd 250gb na system i parę innych rzeczy. Zasilacz z certyfikatem gold, z modularnymi kablami. Genialną obudowę za tak niską cenę, z dobrym airflow i masz tam jeszcze sporo miejsca na kable. Kartę r9 390, jeśli będziesz podkręcał kartę to wybierz gtx970. Chłodzenie na karcie jest pòlpasywne, czyli w spoczynku będzie cicho. Słuchawki, to najlepszy możliwy headset do 300zł (sam je mam, polecam). No i chyba tyle. Btw czytaj nazwę koszyka na stronie po lewej xp

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zestaw wyżej dobry, można go kupić.

Opublikowano

A te zastosowania poza grami, głównie graficzne to jakoś w dużym stopniu czy raczej amatorsko i sporadycznie?

Nie jest to dla mnie jakoś specjalnie ważne, tego nie ukrywam. Monitor to monitor, kupiłem niedługi czas temu i nie zamierzam zmieniać.

http://www.morele.net/monitor-philips-243v5lhab-609988/

Minusem jest odświeżanie, ogólnie nie narzekam na inne rzeczy, bo grafikiem nie jestem. ;)

Opublikowano

O grafikę to pytałem nie ze względu na monitor tylko podzespoły. Gdyby to była jakaś ważna kwestia to wtedy by można było dorzucić więcej RAM czy też polepszyć zestaw dysków, ale skoro to tylko dodatek to jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...