Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić Huawei P8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może jest ktoś w posiadaniu tego telefonu? Kończy mi się umowa, i powoli trzeba brać nowy telefon. Słyszałem o jakimś bydlaku z ośmiordzeniowym procesorem. Mowa tu o Huawei P8. Podobno jest jakaś uboższa wersja Huawei P8 Lite, ale to mnie nie interesuje na razie. 

Ma ktoś/obeznany w temacie jeśli chodzi o ten telefon? Jak on się sprawuje i czy faktycznie warty kupna?

Opublikowano

Posiadam ten telefon 2 miesiące, jak na razie mnie nie zawodzi.

Świetny aparat, szybkie działanie, dobra jakoś rozmów.

Na dzień dzisiejszy polecam ten telefonik.

3299714609807431174823.jpeg

Opublikowano

Masz jeszcze jakieś inne modele do wyboru?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Sony Xperia Z3, LG Spirit, Sony Xperia M4, HTC Desire 820, Samsung Galaxy Grand Prime, Huawei P8 Lite, no i zwykły P8. Jeszcze coś o Samsung Galaxy A5 za dopłatą mówili.

Opublikowano

A5 się totalnie nie opłaca. Grand Prime też. Rozumiem że bierzesz na abonament, tak? Jeśli tak to najlepszym wyborem będzie Z3. Wyświetlacz,ram,procek... Pod wszystkimi względami jest lepszy od poprzedników. Jedynie wsparcie będzie krótsze.

Opublikowano

A5 się totalnie nie opłaca. Grand Prime też. Rozumiem że bierzesz na abonament, tak? Jeśli tak to najlepszym wyborem będzie Z3. Wyświetlacz,ram,procek... Pod wszystkimi względami jest lepszy od poprzedników. Jedynie wsparcie będzie krótsze.

Ok fajnie, ale w sumie pytam o Huawei P8, jak on się sprawuje, w sumie taki tytuł tematu, i na razie wolę się skupić na tym telefonie :p

Ale dzięki za radę.

Opublikowano

Ok fajnie, ale w sumie pytam o Huawei P8, jak on się sprawuje, w sumie taki tytuł tematu, i na razie wolę się skupić na tym telefonie :p

Ale dzięki za radę.

Oprócz tej dziwnej nakładki to w sumie chyba nic złego w nim nie jest.

Opublikowano

Witam.

Ja posiadam P8 ale z dual sim.

Telefonik swietny nic nie wiesza i nie zacina bat trzyma ok 2-3 dni przy srednim uzywaniu

a nakladka jest super trzeba sie przyzwyczaic

Opublikowano

Huawei-P8 kupuj śmiało dobry telefon mogę również polecić ci Xperia Z3 mam i jeszcze lepszy od huawei-p8  :D

Opublikowano

Huawei-P8 kupuj śmiało dobry telefon mogę również polecić ci Xperia Z3 mam i jeszcze lepszy od huawei-p8  :D

Tylko jest troszeczkę różnica jeśli chodzi o ceny waha się tak w granicach 300-400 zł (Sprawdzałem tam gdzie zakupiłem telefon Saturn) 

Co do parametrów są one naprawdę zbliżone to już tylko kwestia budżetu jaki kolega posiada.

Nie wypowiem się jeśli chodzi o Z3 bo nigdy nie miałem telefonu od Sony.

Co do Huawei posiadam jego odchudzonego odpowiednika od czerwca i jestem naprawdę zadowolony.

Jedyne co mogę zrobić to polecić ten telefon, P8 oczywiście :)

Opublikowano

Posiadam, polecam, działa bez zarzutów. Zdecydowanie P8  :)

Ale po co skoro Z3 jest lepszy?

Opublikowano

Pytanie brzmi czy warto kupić, moje zdanie jest tak wyżej, sony kiedyś miałem i nie przepadam, po za tym każdy ma swoje zdanie.

Opublikowano

Pytanie brzmi czy warto kupić, moje zdanie jest tak wyżej, sony kiedyś miałem i nie przepadam, po za tym każdy ma swoje zdanie.

I na podstawie jednego modelu wystawiasz opinie całej marce? I tak właściwie co nas obchodzi to, że nie przepadasz za Sony? Chodzi tutaj o najlepszy wybór a nie o twoje gusta. Zresztą nie rozumiem wypowiadania się nie mając porównania do innych sprzętów w tej półce cenowej lub do samej Z3. 

Z3 i P8 to już wyższa półka i naturalną rzeczą jest, że powinniśmy od takiego urządzenia wymagać trochę więcej. Tylko.. Jak czegoś wymagać od Huaweia? Grafika w Kirin 930 jest porównywalna do Adreno 320 zastosowanego w Nexusie 4 (ponad 3 lata temu), a w porównaniu do Adreno 330 (w Z3) jest słabsza o jakieś ponad 30% co jest kolosalną różnicą.

Jeżeli chodzi zaś o codzienne użytkowanie to Huawei znowu przegrywa - Z3 ma wydajniejsze 4 rdzenie co przekłada się na lepszą płynność urządzenia w semi-idle (czyli przeglądarka itd.). Nabijać sobie punkty w Antutu 8 rdzeniami które rzadko kiedy są aktywne wszystkie na raz każdy może. Do tego dorzuć jeszcze zdecydowanie gorszy aparat od tego w Z3 i.. Genialny smartfon!

lownfast

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Sony Xperia Z3, LG Spirit, Sony Xperia M4, HTC Desire 820, Samsung Galaxy Grand Prime, Huawei P8 Lite, no i zwykły P8. Jeszcze coś o Samsung Galaxy A5 za dopłatą mówili.

NIE SPIRIT ! 

Mam nie polecam 

Nigdy więcej LG.

Wczesniej mialem sporo telefonow marki Sony.

Szczerze sony to jedna z najlepszych firm smartfonow teraz. Lubie eksperymentowac z telefonami.

Tez wlasnie planuje zakup P8 w białej kolorystyce najlepiej.

Pozdro ! :D

Asus R510J i7 4710HQ // 4 GB DDR 3 // 750 GB 7200 RPM // nVidia GTX 850M 2 GB // Windows 7 Ultimate

Za pomocny lub śmieszny post wg Ciebie zostaw jakis znak :)

Opublikowano

up, brawo odpowiadajcie na temat, ktory ma 9 miesiecy, BRAWO!!!, autor juz nie potrzebuje raczej pomocy, ogolnie pytanie napewno jest nieaktualne, bo kto by teraz chcial p8

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...