Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z cheatami?

SASADAS1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dotyczące hacków. Otóż wydaje mi się, że jeżeli używam hacka, np. chams i mocno sie z tym kryje, tak ze nikt nic nie podejrzewa, ani warrock nic nie wykryje to chyba nie ma szans na dostanie bana. Bo gdyby, za każdym razem gdy ktos odpala hacka i system by to wykrywal, to hacki by byly banowane odrazu. Nie jest czasem tak, aby dostac bana za hacki, ze np. admin musi to zobaczyc lub podeslany filmik np jak ktos lata na speed hacku lub opk. Jak ktos uzywa np. all slot to tego przeciez nikt nie widzi.

Opublikowano

Nie ma niewykrywalnych hacków, zawsze gdy użyjesz hacka choćby na minutę - dostaniesz bana i to nie tylko na konto na którym grałeś tylko na wszystkich ( jeśli jeszcze jakieś masz).

982831457370434390167.jpeg

Opublikowano

to jakim cudem grajac na hackach co 2 dzien nie ma bana a konto juz ma sporo tygodni

pozatym pierwszy raz slysze ze daja na wszystkie konta, nie mogą iść po IP

Opublikowano

to jakim cudem grajac na hackach co 2 dzien nie ma bana a konto juz ma sporo tygodni

pozatym pierwszy raz slysze ze daja na wszystkie konta, nie mogą iść po IP

No ja akurat dostałem na wszystkie.

A to że jeszcze Cie nie zbanowali to tylko kwestia czasu 

982831457370434390167.jpeg

Opublikowano

Nie ma niewykrywalnych hacków, zawsze gdy użyjesz hacka choćby na minutę - dostaniesz bana i to nie tylko na konto na którym grałeś tylko na wszystkich ( jeśli jeszcze jakieś masz).

@UniversalDG, nie przesadzajmy. My tutaj mówimy o XIGNCODE. :v

@SASADAS1, może to wyjaśni ci nieco więcej.

Każdy programista, zajmujący się pisaniem cheatów do gier, próbuje na wszelkie możliwe sposoby zapewnić, iż jego hooki są niewykrywalne. Oczywiście jest to nic innego jak kłamstwo z ich strony (a może niewiedza?). No cóż... Nie mnie to oceniać. :v

Owszem istnieją beznadziejne systemy prewencji oszustw, które można zwyczajnie wyłączyć, jak choćby w przypadku XIGNCODE i War Rock. Jednakowoż zawsze następuje moment, w którym takowy system zostaje zaktualizowany i ktoś spróbuje wstrzyknąć dllkę, a tu bach... cheat został wykryty, aplikacja gry zamknięta, a logi poszły i pozostaje tylko czekać na blokadę konta. ;)

Można by pisać w tej kwestii nieco więcej, jednakowoż nie każdy powinien wszystko wiedzieć. xD

Opublikowano

ja nie chcę wiedziec wszystkiego :D tylko to co mi potrzebne :D

jeżeli używasz hacków, które sa zaktualizowane i normalnie dzialaja, to zeby cie zbanowali to chyba musza to widziec ze latasz na hackach, bo innego dowodu nie maja, tak jak pisalem, gdyby bylo to wykrywalne odrazu przez system to vipy były by bez sensu

Opublikowano

jeżeli używasz hacków, które sa zaktualizowane i normalnie dzialaja, to zeby cie zbanowali to chyba musza to widziec ze latasz na hackach, bo innego dowodu nie maja, tak jak pisalem, gdyby bylo to wykrywalne odrazu przez system to vipy były by bez sensu

@SASADAS1

W teorii owszem, jednakowoż w praktyce wygląda to wszystko nieco inaczej. Otóż jak to wszystko działa? Antycheat wychwytuje wstrzyknięcie dllki i przesyła takową informację do serwera, wraz z kompletem innych podstawowych danych nt. danego klienta. Tutaj właśnie, w tych pozostałych danych, jest cały haczyk. Systemy prewencji oszustw bez względu na to, czy wykryją jakąś ingerencję w pamięć gry, czy też nie i tak przy każdej próbie nawiązania połączenia wysyłają jakieś logi. Dajmy teraz na to, iż ktoś postanowi sobie takiego antyhacka wyłączyć. Nic mu to nie da, gdyż przecież ten brak logów będzie najzwyczajniej w świecie widoczny. Teraz rozumiesz? :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...