Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

co zrobić by gracz nie otrzymywał dmg podczas strzału z łuku?

20jack01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Chodzi o takie coś gdy będę sam w siebie strzelał nie będę otrzymywał obrażeń, ale żeby nie było to on damage: attacker is victim cancel event Bo głównie chodzi tu o to by gracz nie wbijał sam na sobie rankingu i żeby działał na niego punch

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

Moja magiczna kula mówi że trzeba zmienić kod w linijce 113.

Daj kod skryptu.

Jakiego znowu skryptu? Pytam o to jak wyłączyć damage, a ty nagle chcesz zmienić kod. 

­

Opublikowano

Jakiego znowu skryptu? Pytam o to jak wyłączyć damage, a ty nagle chcesz zmienić kod. 

­

"...chodzi tu o to by gracz nie wbijał sam na sobie rankingu i żeby działał na niego punch" po tym wywnioskowałem, że chodzi o edycję już istniejącego skryptu

"...ale żeby nie było to on damage: attacker is victim cancel event..." w Skriptcie nie da się inaczej, co ci nie pasuje w tej konstrukcji?

Opublikowano

"...chodzi tu o to by gracz nie wbijał sam na sobie rankingu i żeby działał na niego punch" po tym wywnioskowałem, że chodzi o edycję już istniejącego skryptu

"...ale żeby nie było to on damage: attacker is victim cancel event..." w Skriptcie nie da się inaczej, co ci nie pasuje w tej konstrukcji?

To blokuje cały dmg, a ja chce tylko by damage player otrzymywał, ale nie zabierało mu hp. W innym wypadku nie działa na niego punch.

­

Opublikowano

To blokuje cały dmg, a ja chce tylko by damage player otrzymywał, ale nie zabierało mu hp. W innym wypadku nie działa na niego punch.

­

spróbuj tak

on damage:	damage cause attack:		attacker is victim:			cancel event			message "cancel event"
Opublikowano

spróbuj tak

on damage:
	damage cause attack:
		attacker is victim:
			cancel event
			message "cancel event"

Poprawiłem na damage cause is attack i nadal mogę się zabijać ze strzał. Chodzi mi o coś takiego, że łuk nie zadaje obrażen dla siebie, a dla innych graczy zadaje.

­

Opublikowano

Poprawiłem na damage cause is attack i nadal mogę się zabijać ze strzał. Chodzi mi o coś takiego, że łuk nie zadaje obrażen dla siebie, a dla innych graczy zadaje.

­

spróbuj

on damage of player:
	damage cause projectile:
		attacker is victim
Opublikowano

spróbuj

on damage of player:
	damage cause projectile:
		attacker is victim

­

@Riveilli Strzała się odbija od gracza. Nie zadaje dmg, ale do tego chcialbym by punch działał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...