Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z logowaniem na serwer.

jagnit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworze ten serwer u siebie na lapku przy użyciu sql'a 2000. Dowiedziałem się ostatnio, że może być to problem związany z zamkniętymi portami, i tu pojawia się pytanie czy tworząc serwer na hamachi również muszę otwierać porty? mam z tym ogromny problem, stosuje się do wszelkich poradników jak to zrobić... wchodzę w tplink(internet podłączony do rutera i z niego wifi na lapka) ustawiam  forwarding, otwieram port 44405 i następnie dodaje reguły w zaporze systemu... a port i tak pozostaje zamknięty na amen. Jeśli na hamachi nie trzeba otwierać portów to ten problem miałbym już z głowy. Jestem okrutnie zirytowany, ponieważ mając 13-14 lat postawiłem taki serwer na hamachi w parę godzin, a teraz 10 lat później nie mogę z tym sobie poradzić. Wczoraj próbowałem nawet zrobić serwer Season Ex901...i praktycznie to samo, jednak brak komunikatu o nie zgodności clienta z serwerem, tylko dc od razu po kliknięciu na serwer... Jeśli ktoś ma jakiś tutorial jak założyć serwer na hamachi, był bym wdzięczny bo nie mogę tego nigdzie znaleźć.  Dzięki za podpowiedzi(Dolan17)

Opublikowano

A mógłby mi ktoś udostępnić jakoś pliki najlepiej z tych starszych wersji i clienta, który na 100% odpowiada plikom serwerowym ? Jeśli ktoś ma taka możliwość i nie będzie na tym stratny itp  ;) Bo pobierałem już na prawdę chyba z 30 clientów i plików serwerowych z chomikuj, tutoriali yt itd 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...