Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masakrycznie duży ping

ming212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien wyjątkowo irytujący problem z dużym pingiem w grach i ogólnie z szybkością internetu (tą drugą kwestie da się przeżyć). Gram głownie w League of Legends i Hearthstone'a. Ping może dochodzić nawet do ~1000ms. Problemy trwają już od mniej wiecej października wtedy zaczęło się to wszystko (wcześniej było wszystko w porządku i ping nigdy nie skoczył mi powyżej 100ms).Posiadam internet, który bierze sygnał z anteny na moim domu z prywatnej firmy która ma swój nadajnik ok. 4 km od mojego domu. Jako że mieszkam na wsi nie ma drodze antena -> nadajnik żadnych przeszkód typu drzewa, lasy itd. Prosiłbym o jakieś rady dotyczące rozwiązania tego problemu. Z góry oznajmiam że nie mam możliwości podłączenia internetu do kabla telefonicznego. Dołączam jeszcze screeny z wyników mojego pingowania stron www.post-1482625-0-07242100-1455134532.jpg post-1482625-0-64796300-1455134540.jpg

Za wszelką pomoc z góry dziękuje. 

Opublikowano

Do wyboru:  łącze, router, antena

A tak to rozmawiaj z ISP

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...