Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wersję serwera wybrać pod tryb PvP?

Jaka wersja serwera minecraft ?  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiej wersji serwera mc, dobrze grało by ci się na serwerze PVP ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka wersja serwera minecraft ?

Witam mam zamiar stworzyć serwer PVP i jestem w trakcie wyboru wersji.

Chciałbym znać wasze zdanie bo mi jest obojętne na jaką wersje mc przygotuje serwer.

Głosujcie w ankiecie i uzasadniajcie swoje głosy.

Z góry dziękuje !

Opublikowano

Imo 1.8+, 1.7.x odchodzi powoli w zapomnienie, coraz więcej serwerów przesiada się na nowszą wersję.

Opublikowano

1.7.X

Większość użytkowników korzysta z wersji 1.7.x i to właśnie ta wersja pzyciągnnie dużo graczy, dobrym rozwiązaniem jest też 1.7 - 1.8, gdyż są użytkownicy korzystający z nowaszej wersji.

PS: Jak będziesz robił prezentację to napisz w niej @dawidex335 bo chętnie pogram na takim serwerze.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Wszystko zależy od przyzwyczajenia graczy na których wersjach serwerów Minecraft gra się im lepiej. Są różne wady i pozytywne zalety wersji 1.8 i 1.7. Jedną z zalet w wersji 1.8 jest to, że gracze na nią przechodzą, a z wad w 1.7 jest to, że gracze na niej cały czas nie będą grać.

Zrób serwer na obu wersjach, czyli na 1.8 oraz 1.7. To będzie najlepsze rozwiązanie tego problemu. 

Opublikowano

Polecam 1.8, poniewaz wyszedl nowy anty-cheat i latwiej jest zapobiec cheatowaniu na serwerze.

tworzenie serwerów - PW

Opublikowano

Więc serwer postawie na spigot 1.7.10-1.8, później zrobię serwer tylko po 1.8 i na koniec pomyśle o 1.9 jak wyjdzie.

1.7.X

Większość użytkowników korzysta z wersji 1.7.x i to właśnie ta wersja pzyciągnnie dużo graczy, dobrym rozwiązaniem jest też 1.7 - 1.8, gdyż są użytkownicy korzystający z nowaszej wersji.

PS: Jak będziesz robił prezentację to napisz w niej @dawidex335 bo chętnie pogram na takim serwerze.

Dobrze, będę o tobie pamiętał.

Polecam 1.8, poniewaz wyszedl nowy anty-cheat i latwiej jest zapobiec cheatowaniu na serwerze.

Jaki Anty-Cheat bo znam dużo.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi to mi bardzo pomoże w tworzeniu serwera. Jutro pojawi/pojawią się nowe ankiety, będą one po to że chciałbym się dowiedzieć od was jako graczy co wam się dobrze kojarzy z takimi serwerami i co wam się w nich podoba i jak byście chcieli żeby one wyglądały. Zazwyczaj z kilku dobrych pomysłów idzie stworzyć coś lepszego. Więc do zobaczenia w następnej ankiecie !

Jeśli czyta to jakiś moderator/administrator forum to temat można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...