Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodawanie ramu dla minecraft premium

Deall3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy chce dodac ramu do minecrafta premium i naciskam play wyskakuje blad

Error occurred during initialization of VM

Could not reserve enough space for 2097152KB object heap
Java HotSpot Client VM warning: Using incremental CMS is deprecated and will likely be removed in a future release

Ktoś wie o co chodzi?
Opublikowano

enough space  czyli brak miejsca, widocznie dałeś za dużo ramu, ile go masz?

Użyj ten kod:

W miejsce -Xmx1100m przypisz ile chcesz ramu, jeśli masz 3 GB daj 1024m jeśli 4 i więcej to z 1786 starczy :) Jest to argument java który daje sporo fpsów. Trzeba go tylko dobrze ustawić.

-server -Xrs -Xmx1100m -XX:ThreadPriorityPolicy=42 -XX:+TieredCompilation -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:SurvivorRatio=8 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseBiasedLocking -XX:UseSSE=3 -XX:+UseCodeCacheFlushing -XX:+UseThreadPriorities -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+AggressiveOpts -XX:+ReduceSignalUsage -XX:+UseInterpreter -XX:+UseFastEmptyMethods -XX:+UseSharedSpaces -XX:AllocatePrefetchStyle=1 -XX:+AlwaysCompileLoopMethods -XX:SharedReadOnlySize=30m -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+RewriteFrequentPairs -XX:+OptimizeStringConcat -XX:+CMSCleanOnEnter -XX:+UseSplitVerifier -XX:+UseInlineCaches

.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

jak wkleeilem

enough space  czyli brak miejsca, widocznie dałeś za dużo ramu, ile go masz?

Użyj ten kod:

W miejsce -Xmx1100m przypisz ile chcesz ramu, jeśli masz 3 GB daj 1024m jeśli 4 i więcej to z 1786 starczy :) Jest to argument java który daje sporo fpsów. Trzeba go tylko dobrze ustawić.

-server -Xrs -Xmx1100m -XX:ThreadPriorityPolicy=42 -XX:+TieredCompilation -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:SurvivorRatio=8 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseBiasedLocking -XX:UseSSE=3 -XX:+UseCodeCacheFlushing -XX:+UseThreadPriorities -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+AggressiveOpts -XX:+ReduceSignalUsage -XX:+UseInterpreter -XX:+UseFastEmptyMethods -XX:+UseSharedSpaces -XX:AllocatePrefetchStyle=1 -XX:+AlwaysCompileLoopMethods -XX:SharedReadOnlySize=30m -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+RewriteFrequentPairs -XX:+OptimizeStringConcat -XX:+CMSCleanOnEnter -XX:+UseSplitVerifier -XX:+UseInlineCaches

.

jak wkleilem twoj kod biote play to wyskakuje blad    error: missing 'server' JVM at C program files (x86 java/jre  itd

Opublikowano

@Deall3r Ja mam taki:

-Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn1G

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

@Deall3r nic nie zrobisz, tylko nowy system 64 bitowy by pomógł, jak masz mało FPS to zainstaluj mod Optifine.

Opublikowano

@dawidex335 dobra wziąłem twoj i sie odpalil  ale musze grac na 20-40 fps :( mam optifine i cfg na fps

mam karte intel graphic 3k    4 gb ram      procek intel core i3      2 ghz

Opublikowano

@Deall3r mam jeszcze 2 pytania, Ile masz wolnego miejsca na dysku, na którym jest minecraft. Kiedy ostatnio odkurzałeś komputer w środku?

Opublikowano

@Deall3r Nie czyść ccleanerem. Rozkreć obudowę i wszystko przeczysc suchą ścierką.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

@Deall3r Nie czyść ccleanerem. Rozkreć obudowę i wszystko przeczysc suchą ścierką.

Dlaczego ma nie czyścić cclenarem? Najlepiej sprężonym powietrzem, lub odkurzaczem, ale odkurzacz mało da. @topic powyłączaj nie potrzebne programy jak grasz, oczyść localdata a jak chcesz dalej powiększyć ram do mc to użyj: 

-Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -XX:ThreadPriorityPolicy=42 -XX:+TieredCompilation -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:SurvivorRatio=8 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseBiasedLocking -XX:UseSSE=3 -XX:+UseCodeCacheFlushing -XX:+UseThreadPriorities -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+AggressiveOpts -XX:+ReduceSignalUsage -XX:+UseInterpreter -XX:+UseFastEmptyMethods -XX:+UseSharedSpaces -XX:AllocatePrefetchStyle=1 -XX:+AlwaysCompileLoopMethods -XX:SharedReadOnlySize=30m -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+RewriteFrequentPairs -XX:+OptimizeStringConcat -XX:+CMSCleanOnEnter -XX:+UseSplitVerifier -XX:+UseInlineCaches -Xmn128M

Tu masz ustawione 2 GB ramu pod mc i masz to co użytkownik @AxonCraft napisałem, nie działało Ci bo on Ci pod serwer podał.

sygn.png

Opublikowano

@Venom! teraz taki komunikat: 

Java HotSpot Client VM warning: ignoring option UseSplitVerifier; support was removed in 8.0
Java HotSpot Client VM warning: TieredCompilation is disabled in this release.
Java HotSpot Client VM warning: Using incremental CMS is deprecated and will likely be removed in a future release

Dlaczego ma nie czyścić cclenarem? Najlepiej sprężonym powietrzem, lub odkurzaczem, ale odkurzacz mało da. @topic powyłączaj nie potrzebne programy jak grasz, oczyść localdata a jak chcesz dalej powiększyć ram do mc to użyj: 

-Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -XX:ThreadPriorityPolicy=42 -XX:+TieredCompilation -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:SurvivorRatio=8 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseBiasedLocking -XX:UseSSE=3 -XX:+UseCodeCacheFlushing -XX:+UseThreadPriorities -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+AggressiveOpts -XX:+ReduceSignalUsage -XX:+UseInterpreter -XX:+UseFastEmptyMethods -XX:+UseSharedSpaces -XX:AllocatePrefetchStyle=1 -XX:+AlwaysCompileLoopMethods -XX:SharedReadOnlySize=30m -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+RewriteFrequentPairs -XX:+OptimizeStringConcat -XX:+CMSCleanOnEnter -XX:+UseSplitVerifier -XX:+UseInlineCaches -Xmn128M

Tu masz ustawione 2 GB ramu pod mc i masz to co użytkownik @AxonCraft napisałem, nie działało Ci bo on Ci pod serwer podał.

teraz mam taki komunikat help :c

Java HotSpot Client VM warning: ignoring option UseSplitVerifier; support was removed in 8.0
Java HotSpot Client VM warning: TieredCompilation is disabled in this release.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...