Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tekstury Zbroi Imperatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co zrobić żeby tekstury zbroi imperatora "błyszczyły" się.
Wygląda ona tak:
bir6QZt.jpg

A powinna wyglądać:
xLlFwFt.png

Za nic nie wiem jak to zrobić, być może tekstury zbugowane, nie wiem oczekuje Linku do poprawnych tekstur jeżeli ja mam je zbugowane, wytłumaczenia jak to zrobić ewentualnie poradnika.

Oczywiscie za kazdą pomoc Lajki

Opublikowano

W item_proto ustawiasz specular, wpisz 100 i sprawdź czy Ci sie będzie świecić.

Widzę, że się baardzo znasz... :) Tutaj chodzi o texture a nie specular w item_proto ;)

BxFcm1v.gif

Opublikowano

Widzę, że się baardzo znasz... :) Tutaj chodzi o texture a nie specular w item_proto ;)

Weź sobie stalke z specular 0 i ze specular 100 i porównaj. Tutaj efekt pewnie będzie podobny. Skoro ma zbroje ze screena to pewnie ma i te same tekstury wiec co ty mi tu pierdolisz gościu

Opublikowano

Weź sobie stalke z specular 0 i ze specular 100 i porównaj. Tutaj efekt pewnie będzie podobny. Skoro ma zbroje ze screena to pewnie ma i te same tekstury wiec co ty mi tu pierdolisz gościu

Co ja p******e? Człowieku, miałeś kiedykolwiek doczynienia z teksturami tej zbroi? Jeśli nie to się nie wypowiadaj, bo tutaj Specular nic nie da, bo tekstury są tak jakby matowe.

TOPIC:

Zainstaluj plugin dds do gimpa i zmień nasycenie barw ;)

BxFcm1v.gif

Opublikowano

wNXoO4F.jpgSx1XvPu.jpg

Póki co udalo mi się takie coś zrobic, ale zbroja się tak jakby "nie rusza" jak stal+9, czy też inne zbroje.

A zbroja wygląda tak samo +0 jak i +9.

Takze nadal problem zostaje. czekam na dalszą pomoc

Opublikowano

To chodzi Ci o połysk zbroi teraz czy błyszczenie efektami +9 itp.

Jeśli chodzi o połysk to ustawiasz jak powiedział Harnaś Specular lecz niekoniecznie bo jak nie działa trzeba ustawić w .dds coś jeszcze kiedyś to robiłem jak matowe były chyba kilka razy warstwe nakładałem na siebie z przejrzystością inną.

Efekty +6/+9 ustawiasz też w item_proto.

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

To chodzi Ci o połysk zbroi teraz czy błyszczenie efektami +9 itp.

Jeśli chodzi o połysk to ustawiasz jak powiedział Harnaś Specular lecz niekoniecznie bo jak nie działa trzeba ustawić w .dds coś jeszcze kiedyś to robiłem jak matowe były chyba kilka razy warstwe nakładałem na siebie z przejrzystością inną.

Efekty +6/+9 ustawiasz też w item_proto.

Zmień okulistę, chyba Ci pokazal jak ma wyglądać, skoro już sobie poradził to po cholerę się wypowiadasz? Pomogłem mu? Pomogłem.

BTW. Sory za spam.

BxFcm1v.gif

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...