Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy serwer o trybie PvP jak kiedyś by wypalił?

Czy to ma sens ?   

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. CZY TO MA SENS ?

• TAK
      0
    • NIE
      1
    • Tak, ale dodaj coś jeszcze : ....
      1
    • Kolejny pvp ?, nie wbiję.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym was się zapytać czy taki serwer by wypalił, mam już wszystkie pliki, tylko wykupić maszynę VPS :).

=========

Serwery PvP wg mnie zakończyły swój urok na wersji 1.2.5.

Chciałbym wam przedstawić to co już mam zrobione :

===========================================

- Główną zaletą będą LvL'e, rangi, nagrody, główne nagrody za zabijanie np

Po osiągnięciu 10 lvl ranga zmienia się z Świeżak na Nowicjusz, do tego co 10 lvli jest główna nagroda w postaci 5 koxów i 1500$, które moęemy wykorzystać w sklepie u Villagerów.

- Serwer będzie pracował na wersji Spigota 1.7.x-1.8.x

- Gracz będzie mógł wybrać pomiędzy 5 światami (są to mapy 500x900)

"Mapa Niebo, Piekło, Jungla, Pustkowie, Mix wszystkich map".

-Na każdej z map będą poukrywane skrzynki, ze względu na to co się w nich znajduje ich czas odnowienia jest inny 

(W 1 ZE ŚWIATÓW JEST SKRZYNIA FARAONA Z PremiumGracz na 30dni)

-Będą różnej maści eventy (OX, 1VS1, LABIRYNT, PARKOUR, CHOWANY)

-Na serwerze NIE BĘDZIE VIPów ani nic z tych rzeczy, jedyne co to można będzie z swoich chęcie wysłać sms'a z dotacją :).

==========================

Administracja jest pełnoletnia, więc serwer nie upadnie zbyt szybko, przewidywany start już w następnym tygodniu.

Napiszcie czy mam wykupywać maszynę, czy taki serwer nie wypali i mam coś jeszcze dodać.

Dziękuję.

Opublikowano

Wypali jeśli będzie dobry z opisu dowiaduje się że to po prostu serwer pvp beż nowoczesnych bajerów. Serwera widać nie chcesz pod zarobek, oby nie upadł z braku kasy (nie żebym się wyśmiewał że nie masz czy coś ludzie różnie rozumują). Zawsze możesz wykupić vps i zobaczyć jeśli serwer będzie dopracowany, zrobisz reklamę żeby było więcej graczy to serwer wypali. Jeśli się zdecydujesz napisz. Powodzenia.

Opublikowano

"Nie ma nowoczesnych bajerów".
W tym rzecz ludzie na serwery pvp dodają nie wiadomo co. Na wersji 1.2.5 wystarczyły tylko lvle i skrznki a na serwie było 1000+ graczy (jak były skrzynki to server był najlepszy w Polsce)
Dlatego napisałem, że chce zrobic pvp jak kiedyś, stabilne i dobre żeby się nie nudziło no wbicie 999lvla to nie lada wyzwanie.

Opublikowano

Chętnie mogę pomóc w tworzeniu takiego serwera.

Co do głównego celu wątku no to prawdopodobnie taki serwer by wypalił, lecz musiałoby tam być coś nowego typu np:

- sklep w gui

- osiągniecia np. po 50 zabiciach otrzymujesz nagrodę lub tytuł.

- Statystyki w ScoreBoard

- Areny 1vs1 na łuki/miecze/potionki

- Tryb 1shoot1kill na łuki/miecze

- Jakieś dodatkowe rzeczy np. MobArena solo/grupowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...