Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry nie działają. Pomocy :<

mlody4lca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio na komputerze zrobiłem reinstal windowsa ponieważ było strasznie dużo śmieci (ostatni reinstall kilka lat temu), zainstalowałem chyba wszystkie potrzebne sterowniki lecz żadna gra nie działa (cs,lol,unturned). Wyskakują mi następujące błędy:

Unturned : "Failed to initialize Direct3D.

Make sure you have at least DirectX 9.0c installed, have drivers for your
graphics card and have not disabled 3D acceleration
in display settings.
InitializeEngineGraphics failed"

Lol : "Wystąpił błąd związany z DirectX i Leauge of Legends nie może zostać uruchomione. Upewnij się, że twoja karta grafczina posiada najnowsze sterowniki od producenta."

Cs:

http://zapodaj.net/d490351bef739.png.html

Mam DirectX 11 więc myślę że nie w tym tkwi problem.

Co do karty graficznej to mam zintegrowaną z płytą główną. Pobrałem do niej sterowniki z tej strony https://pl.msi.com/product/motherboard/support/760GM-P23-FX.html#down-driver&Win7 64

INFORMACJE O KOMPUTERZE:

Nazwa płyty głównej: MSI 760GM-P23 (FX)

System operacyjny win7 64 bitowy.

Nie znam się aż tak dobrze na tych sprawach i liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki.

Opublikowano

Nie zainstalowałeś sterowników do grafiki 

To samo z windows update , nie masz chyba zaktualizowanego windowsa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Windows nie zaktualizowany ale przed reinstalem na tym samym wszystko śmigało. Sterowników do grafiki nie mogę nigdzie znaleźć bo mam zintegrowaną płytę graficzną z płytą główna i nie wiem jak mam tego szukać ;<.

Edit: Podesłałby ktoś link do odpowiednich sterowników graficznych? Wgl sa sterowniki do karty graficznej zintergrowanej z płytą główn?

Opublikowano

Przecież masz do ściągnięcia , napisałeś że ściągałeś ale pewnie nie zainstalowałeś do VGA sterowników

Opublikowano

Co to jest VGA?

Pobrałem i zainstalowałem tymi plikami .exe

Edit: A który z tej listy do sterownik od grafiki? to spróbuję jeszcze raz pobrać.

Opublikowano

Przecież pisze, czytać nie potrafisz ?  Dla ułatwienia;  nawet ostatni na liście jest 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...