Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie czołgi?

Dygo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mi ktoś polecić jakie czołgi warto rozwijać (2-4) i do każdego dlaczego akurat ten czołg oraz jaka artyleria sprawdza się najlepiej i dlaczego.

Opublikowano

Na początek warto robić linię do IS-7, bo jest prosta i można się nauczyć grać. Niskie tiery rzadko/nigdy nie świadczą o całej linii, a szczególnie Xt. 

Opublikowano

Na początek warto robić linię do IS-7, bo jest prosta i można się nauczyć grać. Niskie tiery rzadko/nigdy nie świadczą o całej linii, a szczególnie Xt. 

2-4 czyli tyle czołgów a nie te tiery, wiec mógłbyś dopisać jeszcze kilka oraz artylerie?

Opublikowano

Nie opłaca się robić wiele linii na start, ani tykać artylerii.

Warto:

Ob. 140 - rosyjski med, prosta linia

E5 - USA ciężki, dość prosta linia, uczy techniki hulldowna.

IS-7 najlepsza linia na początek

Jeśli chodzi o artylerie za najlepszą artę najczęściej uważana jest T92, linia jest dość prosta, gra tym to w dużej mierze szczęście. 

Opublikowano
Jeśli chodzi o artylerie za najlepszą artę najczęściej uważana jest T92, linia jest dość prosta, gra tym to w dużej mierze szczęście. 

Znów opowiadasz głupoty. GC jest najlepszą artą pod względem randoma/cw/sh.

Opublikowano

Znów opowiadasz głupoty. GC jest najlepszą artą pod względem randoma/cw/sh.

Chciałem napisać, że najlepszą dla newbie. M41 będzie lepszy dla newbie od Fv, nie zaprzeczysz chyba. Linia brytyjskich art, szczególnie low tiery nie są aż tak proste w grze jak amerykańce. 

Opublikowano

polecam robic cromwella lub jak chccesz ciezkie to idz w kv1

albo ew niszczyciele niemieckie lub ruskie 

Linia do FV jest słabym pomysłem na start. Cromka jest dobra, ale nie warto robić tej linii na start.

Niszczyciele niemieckie to s**t, podobnie linia do 268, a 263 jest zbyt trudne dla newbie. TD nie warto na start. 

Opublikowano

Linia do FV jest słabym pomysłem na start. Cromka jest dobra, ale nie warto robić tej linii na start.

Niszczyciele niemieckie to s**t, podobnie linia do 268, a 263 jest zbyt trudne dla newbie. TD nie warto na start. 

Nie napisałem, że zaczynam tylko pytam jakie linie warto i TDkami mi się dobrze gra. Może coś jeszcze chcesz mi polecić?

Opublikowano

Sory, że się wtrącę ale dlaczego niemieckie to s**t? Od mardera38t w górę na top dziale penetracja jest genialna, a na drugiej linii od 7 tieru zaczyna się fajny pancerz. Pytam się, bo myślałem o tej linii i mam póki co V.

Opublikowano

Sory, że się wtrącę ale dlaczego niemieckie to s**t? Od mardera38t w górę na top dziale penetracja jest genialna, a na drugiej linii od 7 tieru zaczyna się fajny pancerz. Pytam się, bo myślałem o tej linii i mam póki co V.

Wydaje mi się, że jest to jedynie subiektywna opinia, bo czołgi zwłaszcza od mardera według mnie są bardzo dobre. Dzięki penetracji przyjemnie się gra a drugie drzewko może mniej mi przypadło do gustu, ale również są to dobre czołgi.

Opublikowano

Mam jagode e 100, najgorszy TD jakim grałem. Jedyną prawdziwą zaletą jest DPS. Jest mega wolny, obraca się 3 dni, objechać go może wszystko, z e3 łącznie, pancerz boczny dla większości czołgów z którymi gra to papier, pada magazyn, dolna płyta słaba, ma ws na górze kadłuba, działo wbrew pozorom nie jest celne i czasem przebić z odległości 200m IS-7 może okazać się trudne, 4 pestki z rzędu nie wejdą bo tak. Do tego reaload ponad 20 sekund nie pozwala na błąd, a jednak a to nie trafi, a to nie przebije jakiegoś papiera, a to rykoszet, a to w bulldoga za 0 wejdzie (a miałem taką sytuację bardzo wiele razy, zarówno po stronie jadzi jak i LT). Gdyby wad było mało ma bardzo słabe wychyły działa, brak kamuflażu i kocha zbierać od arty.

WTF mają zmieniać na grilla, nie wiem co z tego wyniknie. 

Opublikowano

@Dygo rób T110E4 lub FV z niszczycieli.

Jakieś uzasadnienie?

Opublikowano

@kYRA. E4 sam wyzywałeś, że shittank, że E3 lepsza. FV nie jest prostą, ani przyjemną linią. Dobry czołg pojawia się dopiero na 9t, a Xt wymaga specyficznego stylu gry. Do tego na CW raczej się go nie używa, a po nerfie penetracji już taki jednostrzałowiec nie jest. 

Opublikowano

@kYRA. E4 sam wyzywałeś, że shittank, że E3 lepsza. FV nie jest prostą, ani przyjemną linią. Dobry czołg pojawia się dopiero na 9t, a Xt wymaga specyficznego stylu gry. Do tego na CW raczej się go nie używa, a po nerfie penetracji już taki jednostrzałowiec nie jest. 

E4 jest dobre na randomy i na CW. E3 tylko na CW. 

FV, jest prostą linią, bo masz dobry pancerz i mnóstwo peny. Jedynie ciężko gdziekolwiek dojechać.

Opublikowano

No ten dobry pancerz to ja nie wiem. Może i dobry, ale każdy kumaty gracz przebije bez problemu. Taki AT15 ma masę weakspotów, z 400m idzie go przebić isem 6. Działa nie są aż tak rewelacyjne, niczym się nie wyróżniają. Jedynie 9t ma mega dpm, a 10 dps. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...