Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dot. Merry Potter Secter Technique - Moonwater

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1qPA9LX.png

1) Czego konkretnie potrzebuję żeby się tego wyuczyć? Dodam, że w ogóle nic nie robiłam z craftingu. 

2) Opłaca się tego wyuczać? Czy lepiej to sprzedać?

3) Jakie są koszty wytwarzania tego kamyczka? Co będzie potrzebne?

Opublikowano

Musisz mieć 3lvl crafu w Merry Potters i możesz tego się nauczyć. Opłaca się nauczenie tego ponieważ dzięki temu będziesz mogła robić Moonwater Transformation Stone (ponieważ będziesz mogła robić potrzebne do niego - Premium Tempered Clay Refiner)  i Purification Jar i dzięki temu dużo zarobisz. Ja na twoim miejscu zostawiłbym to, nie sprzedawał. Koszty wyrobu są niskie a dużo na tym zyskasz.

没我爱

Opublikowano

No ok. 

1) Jak zdobyć ten 3 lvl craftu? Ile będę musiała na to wydać, co potrzebuję?

2) Objaśnić krok po kroku jak się tworzy te kamyczki? :) 

Jestem kompletnie zielona, stąd te pytania. 

Opublikowano

No ok. 

1) Jak zdobyć ten 3 lvl craftu? Ile będę musiała na to wydać, co potrzebuję?

2) Objaśnić krok po kroku jak się tworzy te kamyczki? :)

Jestem kompletnie zielona, stąd te pytania. 

Będziesz musiała tworzyć rzeczy po prostu, za wytworzenie ich leci ci Exp w crafcie/zbieractwie i jak zdobędziesz wystarczająco doświadczenia to zdobywasz kolejny poziom. Najlepiej robić rzeczy, których wyrobienie trwa krótko wtedy więcej zrobisz podczas gry. Co do robienia kamyczków, nie ma tu filozofii. Jako Soul Warden masz dostęp do wytwarzania po kolei: Viridian Transformation Stone na 1 lvl, Cinderlands na 2 i Moonwater na 3. Po kliknięciu na daną recepturę wyskakuje ci co jest potrzebne do wyrobienia, więc to już chyba sama ogarniesz bo te rzeczy nie są trudne do zdobycia, a nawet możesz je kupić od innych graczy jeśli chcesz, ponieważ teraz one pewnie są tanie. Cały crafy masz pod klawiszem ''L'', tworzyć i dobierać itemki możesz nie będąc w mieście więc to na pewno jest plus i jedyne co to życzyć powodzenia ponieważ jeśli nadal masz 1lvl craftu to trochę ci to zajmie. 

没我爱

Opublikowano

@Luxorris

Czy po jutrzejszym patchu te kamyczki nie stracą na wartości? I ile mniej-więcej czasu zajmuje wbicie 3 lvla?

edit:

Czyli rozumiem, żeby nie wbijać expa na craftowaniu kamyczków (bo 2h), tylko na tych innych rzeczach (30min)?

Opublikowano

Prawda jest taka, że one tracą na wartości cały czas ponieważ jest ich więcej i więcej (jednak i tak się na nich dużo zarabia), jednak jutrzejszy patch niczego nie zmienia w stosunku do ich ceny. Mi zajęło to jakieś 3 dni grania powolutku, ale to zależy ja mam Premium więc szybciej też wbiłem. Pierwsze 2 lvl lecą szybko, 3 trochę ciężej wbić ale i tak jest to dosyć proste.

没我爱

Opublikowano

Obliczyłam, że całkowity koszt wytworzenia 10 moonwaterków wynosi około 37g, zyskując około 50g. Całkiem nieźle, ale biorąc pod uwagę, że to tak tanieje to nie wiem czy na dłuższą metę będzie dawało się na tym zarabiać. 

edit:

Cena tych kamyczków spadła prawie do 4g. Nie chce mi się z tym bawić, sprzedam ten papierek. :P Anyway dziękuję za pomoc. Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...