Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD vs Intel

TiREX69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym dobrej opinii nt. AMD vs Intel. Oczywiście chodzi mi o procesory.

Chciałbym się dowiedzieć:

- Wady i zalety tych obu procesorów

- ­Przystosowanie obu procesorów

- W jakich warunkach AMD i Intel mają przewagę

P.S nie chcę wywołać jakieś dyskusji, w której osoby będą wypowiadać się bez żadnego sensownego uargumentowania swojej wypowiedzi.

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Siema, BMW czy Audi? Oczekuję:

-merytorycznych wypowiedzi

-braku kłótni

-kiedy BMW jest lepsze a kiedy Audi?

-czy do ciągnięcia szambiarki lepiej sprawdzi się ten pierwszy czy drugi?

Człowieku, pomyśl co napisałeś, podaj konkretne modele, albo chociaż przedziały cenowe, to tak jakby zapytać czy adidas jest lepszy od nike...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Siema, BMW czy Audi? Oczekuję:

-merytorycznych wypowiedzi

-braku kłótni

-kiedy BMW jest lepsze a kiedy Audi?

-czy do ciągnięcia szambiarki lepiej sprawdzi się ten pierwszy czy drugi?

Człowieku, pomyśl co napisałeś, podaj konkretne modele, albo chociaż przedziały cenowe, to tak jakby zapytać czy adidas jest lepszy od nike...

Jak do szambiarki to BMW chopoki na wsi majo i sie sprawdzajo 

Opublikowano

Amd jest lepsze bo ma wincyj rdzeniuf, a intel jest lepszy, poniewaz jest lepszy. Podaj modele, bo tak to nie da sie powiedziec w sumie nic konkretnego.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Chciałeś wywołać wojnę? Fxy np. 6300 gdy nie wyszedł i3 6100 był najoplacalniejszy, choć skylake ma problemy ze stabilnością, spadkami i wyginajacym się laminatem. Fxy seria 8xxx wg mnie jest nieopłacalna, bo masz raptem i5, która jest wydajniejsza do gier, chyba że chcesz taniego kompa pod render i gry.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Chciałeś wywołać wojnę? Fxy np. 6300 gdy nie wyszedł i3 6100 był najoplacalniejszy, choć skylake ma problemy ze stabilnością, spadkami i wyginajacym się laminatem. Fxy seria 8xxx wg mnie jest nieopłacalna, bo masz raptem i5, która jest wydajniejsza do gier, chyba że chcesz taniego kompa pod render i gry.

­

Chce kupić kompa w przyzwoitej cenie jak na wydajność, nie mający żadnych spadków i który sobie poradzi z każdą bardziej wymagającą grą, że prawie nic nie poczuje.

Opublikowano

w przyzwoitej cenie

niby ile ona wynosi?

amd w wiekszosci wypadkow jest nieoplacalne, co widac po skladanych zestawach na forum czy ogolnie w sieci

­

Opublikowano

niby ile ona wynosi?

amd w wiekszosci wypadkow jest nieoplacalne, co widac po skladanych zestawach na forum czy ogolnie w sieci

Z zawodu jesteś dziennikarzem?

"w przyzwoitej cenie jak na wydajność" - nie chodzi mi o dokładną cenę tylko o cenę w porównaniu do wydajności [...]

­

Opublikowano

Z zawodu jesteś dziennikarzem?

On może z zawodu nie jest dziennikarzem, ale czytając Twoje wypowiedzi, to wnioskuję, że Ty nie masz żadnego zawodu.

­

Chce kupić kompa w przyzwoitej cenie jak na wydajność, nie mający żadnych spadków i który sobie poradzi z każdą bardziej wymagającą grą, że prawie nic nie poczuje.

Niemożliwym jest stworzenie takiego PC w ogóle, a co dopiero w "przyzwoitej cenie". Co rozumiesz poprzez "poradzi z każdą bardziej wymagającą grą", dla niektórych może to być zwykłe HD i najniższe ustawienia grafiki, a dla niektórych fullHD ze wszystkim na maxa, a może oczekujesz 4k? Na forum nie mamy nadwornego maga, a @1361622928-U485574.pngWróżbita Maciej ma bana i nie szykuje się na jego rychły powrót. Podaj może w końcu jakieś konkrety a nie filozofuj niczym human na ustnej maturze.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...