Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7/10 a League of Legends.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Postanowiłem wczoraj sobie zainstalować Windows 10, po instalacji wszystkiego, sterowników itp. pobrałem sobie League of Legends, mając 80 fps gra strasznie ścinała, nie dało się nic zrobić, po prostu się zawiodłem, tym bardziej, ze niby system bardziej zoptymalizowany niz 7.

Postanowiłem zainstalować 7, instalowałem sterowniki, wszystko, pobrałem gierke, odpalam, ponownie, +/- 80 fps i ścinki takie, ze nie da się nic zrobić

Ma ktoś może jakieś rady na to? Dodam, że wcześniej byłem zagorzałym użytkownikiem Windowsa XP i wszystko na nim chodziło bez problemu, żadne ścinki ani lagi się nie pojawiały, mimo słabego sprzętu.

Jakieś rady?

Poniżej specyfikacja sprzętu z dxdiag:

BIOS: Default System BIOS (nie wiem dlaczego tak pisze, więc też to podaję).

Płyta główna: MSI MS-7369

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Core Processor 3600+ 1,99 GHZ (2 CPUs)

RAM: 2 GB DDR2 

Grafika: NVIDIA GEFORCE GTS 450 (1024 MB, ale w dxdiag pisze, że 1761, nie wiem dlaczego. Na XP pisało normalnie 1024).

Zasilacz: Chieftec 500W.

Tyle wiem generalnie na temat tego komputera, co do działania na nim League of Legends nie miałem żadnych zastrzeżeń, gra chodziła bardzo płynnie, bez jakichkolwiek zawieszeń, dopiero po instalacji owych systemów zaczęło coś się walić.

Pomocy! Pomocne odpowiedzi wynagrodzę. 

Opublikowano

Po przesiadce z 7 na 10 miałem tak samo tyllo w FarmingSimulator2015. Gra ścinała że menu się godzinę otwierało. Pomógł reinstal. W inne rzeczy się nie bawiłem bo było to tylko 3gb pobierania. Dzieje się pewnie tak że w każdym systemie jest zastosowane coś innego i po przesiadce coś się popsóło. Reinstal będzie najlepszym rozwiązaniem.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...