Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot na DBV

rafaeru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam uniwersalny sposób jak odpalić scrackowanego bota na DBV.

Co nam będzie potrzebne?

We własnym zakresie:

1. przerobiony Client DBV (żeby odpalić bota)

2. Pendrive, MP3 czy coś w tym stylu (żeby przenieść clienta i bota)

3. około 20-30 min wolnego czasu

4. Windows XP 32 BIT (.iso)

Oprogramowanie:

1. VirtualBox

2. ElfBot

Instrukcja:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ale poradnik do czego jest? Jak emulowac XP, aby dalo rade odpalic elfbota?

Nazwa tematu co najmniej sugerowala mi poradnik do przerobienia clienta, aby elfbot go czytal jako tibijski client. 

Zadna przenosna pamiec nie jest tutaj potrzebna. Zewnetrzny system moze udostepnic dla virtualboxa okreslony folder, aby przesylac pomiedzy soba pliki (ty zastapiles to mp3 playerem :D) No i ogolnie na poczatku muzyka mi sie nie spodobala, myslalem, ze uzyjesz mikrofonu, a tu niespodzianka!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale poradnik do czego jest? Jak emulowac XP, aby dalo rade odpalic elfbota?

Nazwa tematu co najmniej sugerowala mi poradnik do przerobienia clienta, aby elfbot go czytal jako tibijski client. 

Zadna przenosna pamiec nie jest tutaj potrzebna. Zewnetrzny system moze udostepnic dla virtualboxa okreslony folder, aby przesylac pomiedzy soba pliki (ty zastapiles to mp3 playerem :D) No i ogolnie na poczatku muzyka mi sie nie spodobala, myslalem, ze uzyjesz mikrofonu, a tu niespodzianka!

Co do 2 części zdania to sugerowałem to nawet rafaeru, ale nie wszyscy użyszkodnicy potrafiliby to zrobić i byłoby więcej pytań ;p. 

No i trzeba pamiętać, że rafałek ma dopiero 9 lat, wiec wstydzi się jeszcze swojego głosu :makka:

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

po co robić tak "skomplikowany" poradnik ?

Nie chce robic zbednej awantury.

Ten poradnik wymaga przerobionego clienta DBV, a w powyzszym cytacie zaznaczyles, ze ten poradnik nie jest skomplikowany. Wiec jesli nie jest trudny w zrozumieniu to dlaczego przeznaczasz go do osob, ktore poradzily sobie z przerobieniem clienta? Ktos kto uporal sie z tym zadaniem na pewno w moim mniemaniu wie i potrafi obslugiwac virtualboxa. Troche pogubiles sie w tworzeniu go, wypieprzylbym to do kosza.

Opublikowano

Z bardzo prostego powodu:

Ponieważ go sprzedaje (client) i jak ktoś się mnie potem pyta jak odpalić elfa na 64 bitowym systemie to daje im link do poradnika. Mogę go usunąć i dawać link do filmiku na youtubie ale myślę, że nikomu on tu nie przeszkadza.

Zresztą jest napis Bot na DBV a nie client na DBV. Ale racja nie ma co dyskutować na ten temat.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...