Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z telefonem Samsunga po roocie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne lecz telefon się wyłączył a gdy próbowałem włączyć pojawił się żółty napis set warranty bit : recorvery w lewym górnym rogu na tle pierwszego ekrany samsung. Co mam robić ?

Zrobię serwer cs go / zostanę współwłaścicielem serwera cs go

Opublikowano

Podaj model telefonu.

Ogólnie Samsunga nie da się uwalić, więc masz szczęście. Jeżeli coś nie działa, to przez Odina zawsze to naprawisz ;)

Ale najpierw:

-Czy masz oryginalny system?

-Czy masz roota?

-Czy masz wgrane recovery jakieś?

Ogólnie coś ci w systemie padło i telefon nie może go włączyć, więc uruchamia się w trybie recovery. W tym wypadku polecam wgrać custom recovery i wgrać od razu custom rom (czyli nie oficjalny, ale za to znacznie lepszy np. Cyanogenmod).

Wgrywanie custom romów jest bardzo przydatne w przypadku, kiedy twój telefon nie jest już wspierany, tzn. nie dostaje nowszego systemu, ale ty chcesz go wgrać. Wystarczy wgrać recovery i przez recovery wgrać system. W przypadku samsunga jest to niesamowicie proste.

#edit

Sam mam Samsunga galaxy S3 neo, a wcześnie Note 3 i bez custom romów telefony nie działały aż tak super, więc polecam. Sam nie wiem, czy samsung na jakieś narzędzie do naprawy telefonów (choć pewnie tak), więc mogę ci pomóc tylko przez modyfikację telefonu, na czym wyjdziesz na pewno na plus, ale stracisz gwarancję i nabije ci się knox (jeżeli takowy posiadasz w telefonie).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A więc tak, mam samsunga galaxy J5, tak system jest oryginalny, wgrywałem roota 2 msc temu odinem. / @JacoH

Dodam jeszcze ze nawet recorvery nie idze włączyć

Zrobię serwer cs go / zostanę współwłaścicielem serwera cs go

Opublikowano

Możesz dalej uruchamiać telefon? Jeżeli tak to po prostu zignoruj ten komunikat.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...