Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kalista, Jhin

Dygo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić adc i nie mogę się zdecydować czy ma to być Jhin czy Kalista. Proszę, abyście wypisali mi +/- postaci, którą byście wybrali.

Opublikowano

Otoz jako gram adc od s4 to powiem ci ze Jhin jest slabo postacia ._. Kalista jest fajna mobilna i dobrze uzyte ulti wygrywa gry 

Najlepszy mag na s1  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej brać się za pewniaka :v (kalistę)

Jhin jest nowym championem, co za tym idzie w najbliższych patchach na pewno będzie ruszany przez Riot z lekkimi zmianami w mechanice/balansie, dlatego nie wiem czy obecnie warto jest go mainować.

Kalista:

• Spora mobilność
  • Wizja z "W"
  • Pomocna przy walkach o smoka/barona
  • CC z "R"
  • Porządny late game
  • Możliwość tworzenia ciekawych kombinacji z ulti

giphy.gif

Opublikowano

Zdecydowanie kalista :

Plusy

-Dash co atak, genialny orbwalking 

-Duży DMG

-W coś jak ward 

-Inicjacja z ulta ( najlepiej jakbyś miał za supa Leone lub Alistara )

-Łatwo uratować skóre supporta po 6 poziomie

-Slow E 

-Można robić barona bez junglera bez wieszego ryzyka

-Moim zdaniem mobilna

Minusy

-wymaga ogrania 

-potrzeba dużo uwagi w early

Opublikowano

Na adc wiadomo ze Kalista będzie lepszym wyborem niż jhin ale jest dużo lepszych champów ja polecam Dravena dość trudno bo trzeba łapać topór z q ale w lato jak ogarniasz to kosisz wszystkich i ma bardzo fajne skiny np draven łowca bestii

no i są jeszcze 2 mega picki na adc Tristana i Vayne są to w najlepsze adc obecnie

Opublikowano

Na adc wiadomo ze Kalista będzie lepszym wyborem niż jhin ale jest dużo lepszych champów ja polecam Dravena dość trudno bo trzeba łapać topór z q ale w lato jak ogarniasz to kosisz wszystkich i ma bardzo fajne skiny np draven łowca bestii

no i są jeszcze 2 mega picki na adc Tristana i Vayne są to w najlepsze adc obecnie

Wszystkie wymienione przez Ciebie postacie mam a chciałem posłuchać o Kaliście i Jhinie. Draven był kiedyś moim mainem i potrafię złapać wszystkie topory a skiny mnie nie interesują.

Opublikowano

Bierz kaliste.Mobilna,duży dmg z w,fajna r do ratowania supporta lub inicjacji teamfighta.Ogólnie mówiąc ma bardzo fajną mechanikę ale musisz trochę poćwiczyć bo to nie jest takie proste i łatwo można się pomylić na początku.

Opublikowano

Jhin mimo, że jest nową postacią to tyłka nie urywa. Według mnie Kalista jest o niebo lepsza.

• dosyć mobilna
  • szybko pushuje
  • szybki clean
  • dobry ult, które w przypadku zagrożenia może uratować naszego supporta
  • dzięki ultowi podrzuca się enemy
  • wizja, dzięki temu "duszkowi"
  • duży dmg
  • dobra w early
Opublikowano

Mainowałem Kaliste przez prawie cały sezon i nie żałuję, po opanowaniu jej mechaniki i pasywki niszczy. Zanim zaczniesz nią grać rankedy, postaraj się jednak opanować ją choć trochę, ćwicząc na normalach, botach ;)

I pamiętaj, nie wszystko co nowe jest "OP"

Jej plusów nie muszę już pisać bo koledzy wyżej je wymienili ;p 

j

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...