Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Zęby Bug)

kaled41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy rozpoczynamy misję z Zębami Orka u biologa napotykamy na mały problem. Otóż misja zaczyna się od 30lvl, a zęby dropią z BO, których na tym poziomie nie ubijemy. Kupno też się mija z celem, bo to dość drogi towar. Większość graczy po prostu czeka na wbicie 35lvl i zrobienie bojowca, a tymczasem wystarczy 20 minut dziennie na wydropienie jednego zęba z moba o nazwie ORK. Pewnie wiele osób słyszało, że dropią z niego zęby, ale albo nie potrafili go znalesc, albo po prostu nie wiedzieli jak go trzeba bić, żeby zęby dropiły. I własnie to opisze w moim mini-poradniku.

1. Występowanie

http://wiki.metin2.pl/images/c/c6/WystÄ?powanie_Orka.jpg

Jak widać na powyższym obrazku, Ork respi się tylko w 2 miejsach w dolinie. Na jednym ch występują dwa Orki. Możemy albo stanąć w jednym z tych miejsc i zmieniać ch, albo jeździć od jednego do drugiego.

2. Uwagi:

- Orka bijemy tylko wtedy, kiedy mamy aktywną misję od biologa, inaczej ząb nie dropnie

- Ząb wypada bezpośrednio do plecaka

- Jeśli w plecaku mamy już jeden ząb, to drugi nam nie dropnie (najlepiej mieć jakiegoś noob-chara i przekazywać mu dropnięte zęby)

- I teraz najważniejsze: Wydropionych w ten sposób zębów biolog prawdopodobnie nie przyjmuje! Ja z sobie z tym radzę w ten sposób: sprzedaje dropnięty ząb i kupuje "normalny"

Wiele razy robiłem tą misję w ten sposób. Tak jak pisałem wcześniej, wystarczy 20 minut dziennie na zdobycie jednego zęba, no chyba że mamy pecha wtedy 25 minut potrzeba Przeważnie kończyłem misję z zębami zanim wbiłem 35 poziom, więc wszystkie dropnięte na BO zęby mogłem sprzedawać bądz przeznaczać na ulepszanie, nie musiałem już ich oddawać biologowi.

Aha i jeszcze jedno. Zęby dropią tez prawdopodobnie z: Orka Czarodziej, Orka Wojownika i innych pojedyńczo występujących orków, bez "Elitarny" w nazwie. Działa to na takiej samej zasadzie co w przypadku Orka. To tyle, mam nadzieję, że komuś sie to przyda.

Opublikowano

Przydatne ale mi kiedyś przy przypadkowym zabiciu ,,Orka" dropnoł 1 a za 5min 2 tylko miałem tam ty w eq

Pomogłem daj +

Opublikowano

Przydatne ale mi kiedyś przy przypadkowym zabiciu ,,Orka" dropnoł 1 a za 5min 2 tylko miałem tam ty w eq

I przyją oby 2

Pomogłem daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...