Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z podpieciem drugiego monitora

kiman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem ponieważ mam 2 monitory VGA i mam już jedno gniazdo zajęte na karcie wiec kupiłem "adapter" z DVI-I na VGA czyli standard ale pokazuje mi ciągle "Check signal" czy jakoś tak z tego co znalazłem na necie to tanie przejściówki nie maja masy wiec najlepiej było dać kawałek druciku w pin 10 no niby działa już komunikat nie występuje ale za to Windows nie może znalesc drugiego monitora. Jak podpinam monitor pod zintegrowana kartę to działa. I na tym się zatrzymałem co muszę zrobić zęby komputer w końcu wykrył ten monitor.

Karta graficzna: Geforce GTX 650

Plyta głowna: Asus P8B75-MLX

Windows: Win 10 Pro 64 bit

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Skoro działa na raz z dedykowaną  integra to podpinaj pod nią, to tego samego typu podłączenie. 

Musisz kupić konwerter DVI na VGA, przejściówki nie użyjesz bo przecież już używasz VGA na pierwszym monitorze

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bo nie używali VGA. Karta ma jedno wyjście VGA to jak ma działać drugie na DVI-I?

Opublikowano

No ok ale akurat widziałem filmik jak koleś właśnie to robił 2 monitory VGA tylko jeden z adapterem xD jest jeszcze filmik na yt. A jak mam jeszcze wejście hdmi i kupię konwerter hdmi na VGA to też będzie działac?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ale po co masz kupować skoro działa ci tez obraz z integry? 

Chcesz 2 monitory tylko podpiąć na dwa pulpity czy 2 monitory do jednej gry ?

Opublikowano

No nie wiem nic się nie stanie z płytą jeśli będę używać kilku aplikacji na tym monitorze itp? Prostu nie chce spalić płyty xD. Nie prostu chce tam może czasami tibie zamieścić czat ts i ewentualnie Spotify

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przecież grafika na płycie jest po by działała a nie paliła płytę po podłączeniu monitora.

Co ma używanie aplikacji do karty albo monitorów podpiętych ? czy masz 1 czy 9 monitorów to cały czas to samo 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...