Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NANA - czy warto obejrzeć?

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto brać się za Nane ( :lenny:)? @Zeciarz jakieś lata temu mi to polecił, ale od tego czasu obejrzałem z 3 odcinki (i porzuciłem zaraz po nim). Szczerze powiedziawszy, nie zbyt mnie ta produkcja zachwyciła, strasznie nudne, a sama postać Nany (ta blonydna) denerwuje mnie. Jest sens brnąć w to dalej?

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Moja krótka przygoda z Naną: Obejrzałem z 2-3 odcinki i porzuciłem dawno temu. Kreska mnie strasznie wkurzała, nudne się wydało itp. czyli gdzieś podobnie jak u Ciebie. Widząc komentarze tutaj, na forum w tym @Zeciarz / oceny na tanuki bądź MALu a i nawet oglądając m.in. Bukiego, który bardzo to zachwalał produkcję tą, kierując się właśnie wcześniej wymienionymi rzeczami można byłoby nazwać najlepszym, jednym z najlepszych romansów, które wyszły do tej pory. Chętnie poczytam i komentarze w tym temacie, ale wątpię, żeby chociaż jeden był negatywny. Seria bodajże mocno realistyczna. Dwie Nany, które kompletnie się od siebie różnią, sex, romanse, spełniania marzeń i tak dalej.... wciąż nie mogę się za to zabrać xD Czytałem, że pod względem muzycznym jakoś mocno nie odstaje, a wręcz przeciwnie bardzo przyjemnie się słucha soundtracki. Przesłuchałem kilka i nic specjalnego, może nie trafiłem na jakiegoś extra.

Ta blondyna podobno (jej charakterek)

leci na pieniądze, facetów, zabawę itp.

Rada od Silvera (który nie obejrzał, a daje rady xD) też tak może zrobię, czyli: Obejrzę kilkanaście odcinków za jakiś czas, jak zauważę, że to nie for me, to sobie odpuszczę. Jak mawiają, gusta są różne.

Opublikowano

Tak, tak, tak, tak, tak, tak, tak, tak.

To bardziej dramat niż typowy romans, anime jest cholernie realistyczne. Muzyka, dla fanów rocka jest mega. 

Sorata sie rozpisał, więc nic juz dodać nie moge.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@indywidualistaA

Moja krótka przygoda z Naną: Obejrzałem z 2-3 odcinki i porzuciłem dawno temu. Kreska mnie strasznie wkurzała, nudne się wydało itp. czyli gdzieś podobnie jak u Ciebie. Widząc komentarze tutaj, na forum w tym @Zeciarz / oceny na tanuki bądź MALu a i nawet oglądając m.in. Bukiego, który bardzo to zachwalał produkcję tą, kierując się właśnie wcześniej wymienionymi rzeczami można byłoby nazwać najlepszym, jednym z najlepszych romansów, które wyszły do tej pory. Chętnie poczytam i komentarze w tym temacie, ale wątpię, żeby chociaż jeden był negatywny. Seria bodajże mocno realistyczna. Dwie Nany, które kompletnie się od siebie różnią, sex, romanse, spełniania marzeń i tak dalej.... wciąż nie mogę się za to zabrać xD Czytałem, że pod względem muzycznym mocno nie odstaje, bardzo przyjemnie się słucha soundtracki. 

Ta blondyna podobno (jej charakterek)

leci na pieniądze, facetów, zabawę itp.

Rada od Silvera (który nie obejrzał, a daje rady xD) też tak może zrobię, czyli: Obejrzę kilkanaście odcinków za jakiś czas, jak zauważę, że to nie for me, to sobie odpuszczę. Jak mawiają, gusta są różne.

Pomijając już tą kreskę (która jest brzydka), to chodzi mi też o to, czy jakoś później anime się rozkręca, czy cały czas mniej więcej są flaki z olejem = nuda, martwy lepiej się bawi. Czy będzie trzeba cały czas oglądać te mizerne, wręcz rozpaczliwe starania znalezienia faceta? No, naprawdę seria nie powala. Chociaż opening jest dobry

gfgdf

Opublikowano

Pomijając już tą kreskę (która jest brzydka), to chodzi mi też o to, czy jakoś później anime się rozkręca, czy cały czas mniej więcej są flaki z olejem = nuda, martwy lepiej się bawi. Czy będzie trzeba cały czas oglądać te mizerne, wręcz rozpaczliwe szukania faceta. No, naprawdę seria nie powala. 

Tworzenie zespołu, zdrady, seks, koncerty, załamania psychiczne (bez przesady xp). W Shinsekai Yori początek też był nudny.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tworzenie zespołu, zdrady, seks, koncerty, załamania psychiczne (bez przesady xp). W Shinsekai Yori początek też był nudny.

Może i tak, ale sam klimat zachęcał do dalszego oglądania (odkrywania świata), tutaj po prostu laska chce znaleźć faceta... Nie wiem, może po prostu jestem źle nastawiony do tej serii? (a później będzie, że indywidualista wychwala to anime xD)

gfgdf

Opublikowano

jedno z moich ulubionych anime. 10/10

nana jest na pewno anime poważniejszym i na pewno o wiele bardziej dojrzalszym niż np. toradora. dramatu jest dużo, ale jest on BARDZO DOBRY, tak samo jak romans który jest jednym z lepszych (jak nie najlepszy), nie jakiś gimbodramat z problemami miłosnymi, tylko bardziej problemy dorosłych ludzi

blondyna jest trochę głupia i naiwna (no cóż, kolor włosów zobowiązuje xD), nie potrafi wybrać co jest dla niej najlepsze, skacze z kwiatka na kwiatek.

czarna nana jest całkowitym przeciwieństwem blondyny.

muzyka w nanie jest GENIALNA

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

jedno z moich ulubionych anime. 10/10

nana jest na pewno anime poważniejszym i na pewno o wiele bardziej dojrzalszym niż np. toradora. dramatu jest dużo, ale jest on BARDZO DOBRY, tak samo jak romans który jest jednym z lepszych (jak nie najlepszy), nie jakiś gimbodramat z problemami miłosnymi, tylko bardziej problemy dorosłych ludzi

blondyna jest trochę głupia i naiwna (no cóż, kolor włosów zobowiązuje xD), nie potrafi wybrać co jest dla niej najlepsze, skacze z kwiatka na kwiatek.

czarna nana jest całkowitym przeciwieństwem blondyny.

muzyka w nanie jest GENIALNA

Dużo komentarzy wyczytałem, że anime 10/10 i jest w ulubionych. Z całą pewnością rozumiem, że tak może być (nieraz sam mówiłem przy jakieś serii, że jest dobra, gdzie ludzie oceniali ją na 2/10 - "Pupa" for example) jednakże, nie mogę znaleźć jakiegoś hm.. zaczepienia, który faktycznie by to potwierdził.

blondyna jest trochę głupia i naiwna (no cóż, kolor włosów zobowiązuje  xD), nie potrafi wybrać co jest dla niej najlepsze, skacze z kwiatka na kwiatek.

No właśnie to trochę mi przeszkadza :v

gfgdf

Opublikowano

Nana... najpiękniejsze, najbardziej wzruszające i życiowe anime, jakie obejrzałam (Nie wliczając Paradise Kiss, które wyszło spod reki tej samej autorki). To nie jest typowy "romans", jakich pełno w świecie M&A. To nie są nastolatki, które przez 40-ileś odcinków robią podchody, a takie sytuacje jak omyłkowe dotknięcie reki przyprawia ich o zawroty głowy i palpitacje serca. Obydwie Nany uwielbiam tak samo. Mimo, że Hachiko wkurzała mnie na początku, to jednak później widać, jaka to silna i wspaniała jest kobieta, której największą wada jest to, że zbyt mocno pragnie miłości i zbyt szybko się zakochuje. Anime pokazuje, jak wspaniałą więź łączy dwie bohaterki. Cos na skraju miłości i przyjaźni, co cięzko jest wytłumaczyć jednym zdaniem. W Anime nie przejawia się tylko temat romansu, ale też typowych, życiowych problemów, jak np wybranie dla siebie najodpowiedniejszej drogi. To nie jest przesłodzona opowiastka, która głosi, że miłość zwycięży wszystko i że możesz żyć tylko miłością. Bo to niestety jest nieprawdą.

Ja osobiście bardzo polecam. Możliwe, że jestes jeszcze za młody, by zrozumieć to anime lub nie gustujesz w takich produkcjach, ale warto byś kiedyś mimo wszystko przeszedł przez ten tytuł.

igNMhIy.png

Opublikowano

To nie są nastolatki, które przez 40-ileś odcinków robią podchody, a takie sytuacje jak omyłkowe dotknięcie reki przyprawia ich o zawroty głowy i palpitacje serca.

Nana to nie jest shoujo.

najbardziej wzruszające i życiowe anime

Oczywiście, że nie. Bez przesady.

Całkiem dobre anime, ale polskie tłumaczenie ssie.

Fajnie pokazuje wybór bohaterów.

Trochę smutne zakończenie, ale sama tak chciała.

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedzi, ale porzucam ten tytuł. Obejrzałem dziś dwa odcinki (dałem jeszcze jedną szansę), ale skutecznie się wynudziłem. Postacie nudne, kreska brzydka (dałoby radę jeszcze to przeboleć), same problemy postaci też takie, hm... mało przyciągające uwagę. Muzyka natomiast dobra, ale to tylko tyle.

gfgdf

Opublikowano

Postacie nudne, kreska brzydka (dałoby radę jeszcze to przeboleć), same problemy postaci też takie, hm... mało przyciągające uwagę. Muzyka natomiast dobra, ale to tylko tyle.

Akurat kreska była realistyczna. To chyba dobrze? I postacie w dużej mierze również.

Jednak pamiętam, że często były tam dziwne wstawki humorystyczne.

Opublikowano

Postanowiłem poszukać kilku dziwnych wstawek:

http://cdn.myanimelist.net/s/common/uploaded_files/1443620734-3a2ff62357b858046cf20723468ff79c.jpeg

http://batrock.net/animeimages/nana17-18-04.jpg

http://bluemist.animeblogger.net/images/shoujo/nana%20(6).jpg

Co to ma być? o.O

Może jak @indywidualistaA wspomniał. Nastawienie jest złe. Jakby nie patrzeć w Mahou Madoka kreska też nie była idealna (najfajniej kiedy w 100% przypadnie widzowi do gustu, nie razi w oczy) a przeżyłem jakoś i nawet dobrą ocenę wystawiłem. Co do nudy... w każdym anime, czy to na początku, w środku, musi wystąpić. Grunt, żeby wszystkie odcinki nas nie nudziły. 

Najlepsza Nana z Golden Time (bez makijażu) ;)

http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire3-tmb/54bb4537509a814b97ee5092f9658b1e1392075659_full.jpg

Opublikowano

Co to ma być?

"Dziwne wstawki humorystyczne".

Co do nudy... w każdym anime, czy to na początku, w środku, musi wystąpić. Grunt, żeby wszystkie odcinki nas nie nudziły.

Nie. Najlepsze anime wciągają od początku do końca. Na przykład Guilty Crown, Elfen Lied, Mirai Nikki, Shin Sekai Yori i wiele innych świetnych.
Opublikowano

"Dziwne wstawki humorystyczne".

­

Co ja bym bez ciebie zrobił? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...