Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna pod Xeony

Bartek4175-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam!

Jestem właśnie zmuszony do zamiany płyty głównej pod xeona 5450 (3.0 ghz)

LGA 775
4 wejścia na ram
obsługuje ddr2 667/800mhz
musi obsługiwać 8gb ram
micro atx

no i zeby po modyfikacjach dzialaly xeony ;d

myślę nad MSI Q35MDO V2 MS-7358

fajnie by było jakby mial sata 3gb/s ;d
sygnatura.png

Opublikowano

ale to jest inny socket bo ten xeon jest bodajże pod 771.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Odpalił ktoś w ogóle Xenona na tej płycie? jeśli nie to poszukałbym takiej na której odpalili masz większą pewność, że odpali. np P5Q.

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

To się rusz i sam sobie pytaj sprzedających czy mogą cię zapewnić że zadziała przeróbka albo sam sobie poszukaj dokładnego opisu do jakiejś płyty którą później kupisz.

Nie na każdej płycie ruszy, nie zawsze się udaje, nie zawsze działa jak należy.  

Przeróbka zależy tylko od osoby robiącej ją i czy ją wykona poprawnie umiejętnie dobierając procesor do płyty. 

Teoretycznie można na każdej płycie prawie, w praktyce tylko kilka procent płyt obsłuży modyfikacje po modzie biosu który czasem jest wymagany. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Odpalił ktoś w ogóle Xenona na tej płycie? jeśli nie to poszukałbym takiej na której odpalili masz większą pewność, że odpali. np P5Q.

p5Q muisialbym nową obudowę kupić bo mam mini atx ;d

­

sygnatura.png

Opublikowano

Dzięki jednak obudowę to nową kupie a co do plyty to olx zaufane co do wysylki? :P

Nową budę w tym budżecie ?

To tylko, jak wydajność jest drugoplanowa, a wygląd zewnętrzny najistotniejszy.

Ten Chieftec wyżej będzie bardzo dobry. Kawał solidnej budy mimo, że korzysta z przestarzałych patentów.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Nową budę w tym budżecie ?

To tylko, jak wydajność jest drugoplanowa, a wygląd zewnętrzny najistotniejszy.

Ten Chieftec wyżej będzie bardzo dobry. Kawał solidnej budy mimo, że korzysta z przestarzałych patentów.

Jako, że zaoszczędziłem na płycie ( kupiłem za 135zł z przesyłką kurierem ) gdybym jeszcze zaoszczędził na obudowie to kupilbym lepsze chlodzenie (fera 2 :) )

Dobra dzięki! :) Like rozdane

­

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...