Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trochę trudniejszy serwer? / Nowe rozwiązania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co myślicie o serwerze na którym nie było by praktycznie nic odblokowane na początku, możemy tylko praktycznie chodzić i ścinać drzewka czy zabijać zwierzaki i z czasem uczyć się nowych umiejętności jak budownictwo ( możliwość budowania z nowych bloków ) górnictwo ( odblokowywanie nowych rud ) myślistwo ( odblokowywanie nowych broni i narzędzi ) a także wielu innych.

Cały sens gry opierałby się na masie archivmentów dzięki którym rozwijamy nasze możliwości. 

Oprócz tego nie zabrakło by również pvp możliwości zabezpieczania terenu ( na to też mam pomysł ) oraz różnego rodzaju questy :) 

Jeśli macie jakieś pytania pisać w temacie, sugestie też mile widziane. Mam nadzieje że przełamię w końcu fale tych easy hc i innego gówna :) Jak ktoś chętny do pomocy to pv.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

pomysł fajny jednak obecne społeczeństwo minecrafta gra na 2 dominujących trybach easyhc ( ewentualnie hardcore - mchc jeśli jest ) oraz minigames'y. Serwer taki RPG nie zdobędzie dużej sławy chociaż nie wiem jak byś się starał. Według mnie nie ma sensu robić takiego serwera bo więcej jak 30 graczy nie zdobędziesz na pewno ;\

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Bardzo fajny pomysl, styl RPG - wydaje mi sie, ze gdyby ten serwer byl dopracowany to przyciagnalby duza liczbe osob na serwer :)

sygnatura.png

Opublikowano

Powiem tak, wszyscy mówią, że to świetna rzecz, a takich serwerów jest już wiele i wiele upadło.

Większość z tych, którzy się trzymają płacą ogromną cenę za to.

Nie chce cie zniechęcać, bo sam "walcze" z takim serwerem, ale to walka, która przypłacisz wieloma godzinami pracy, a nie wiadomo, czy będzie warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...