Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w Minecraftcie mam tak małą ilość FPS podczas nagrywania?

Szpaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno przy nagrywaniu MC miałem tak z 20-40 FPS i to mi pasowało... Ostatnio zaistalowałem mody, dopakowałem 8GB Ramu do laptopa i teraz jak spróbuje nagrać coś to mam 0-6 FPS :( Ktoś wie czym to może być spowodowane?

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

Ram to nie wszystko do nagrywania przyczynia się głownie procesor a mody ci pewnie spowalniają na tyle że nie wyrabia ;) Czas kupić nowy procek lub zaczac nagrywac actionem i samemu miec po 5 fps a na yt wrzucać w ok. 20 fps ;)

Opublikowano

Mój procesor ma 2.67 GHz

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

No właśnie troche za mało , ew. możesz spróbować podkręcać ale nie polecam może ci sypnąc . Osobiście polecam kupić sobie jakiegoś Intela 5 AMD odradzam bo 2.67 to jest na prawde mało . Ale zwazając na fakt że używasz laptopa to może cie portfel zaboleć więc ja bym radził złożenie sobie kompa za 3 tys. około i masz na kolejne 3 latka ;) Lub kupić jakiś lepszy laptop : Alien,msi,Lenovo.

Chyba że nie masz dość kasy możesz pobawić się ustawieniami w mc i wgrać optifine to max jaki mozesz na tą chwile zrobić ale możesz podać pełną specyfikacje kompa .

Opublikowano

No właśnie troche za mało , ew. możesz spróbować podkręcać ale nie polecam może ci sypnąc . Osobiście polecam kupić sobie jakiegoś Intela 5 AMD odradzam bo 2.67 to jest na prawde mało . Ale zwazając na fakt że używasz laptopa to może cie portfel zaboleć więc ja bym radził złożenie sobie kompa za 3 tys. około i masz na kolejne 3 latka ;) Lub kupić jakiś lepszy laptop : Alien,msi,Lenovo.

Chyba że nie masz dość kasy możesz pobawić się ustawieniami w mc i wgrać optifine to max jaki mozesz na tą chwile zrobić ale możesz podać pełną specyfikacje kompa .

W laptopach nie mozna wymieniac CPU lub GPU bo sa zazwyczaj przylutowane to plyty glownej,

@topic

Podaj model CPU, GPU oraz czym nagrywasz. Jesli nie znasz tego to podaj model laptopa, moze na google znajde co i jak

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@razor3254 Model laptopa to samsung RC150

Pozatym z 2 miesiące temu tego problemu NIE miałem i mogłem spokojnie nagrywać. :(

Btw nagrywam Bandicamem. Karta graficzna NVIDIA GeForce 315M

I jeszcze raz powtórze tak np. w listopadzie 2015 nie miałem tego problemu :(

Jedyne operacje jakie przeszedł komputer to dopakowanie RAM-u bo miał tylko 4gb, ale nawet przed tym jak i teraz po tym mam ten sam problem

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

Powyłączaj Skype antywirusy itp to powinno pomóc bo wszystko blokuje ci przesył :)

Kiedyś mogłem mieć to wszystko włączone i śmigało bez zarzutu :)

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

Powyłączaj Skype antywirusy itp to powinno pomóc bo wszystko blokuje ci przesył :)

Kiedyś mogłem mieć to wszystko włączone i śmigało bez zarzutu :)

Do nagrywania użyj programu Action! w trybie nagrywania mp4 (amd app)

wazne zeby byl pobrany najnowszy z oficialnej strony

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

@razor3254 Model laptopa to samsung RC150

Pozatym z 2 miesiące temu tego problemu NIE miałem i mogłem spokojnie nagrywać. :(

Btw nagrywam Bandicamem. Karta graficzna NVIDIA GeForce 315M

I jeszcze raz powtórze tak np. w listopadzie 2015 nie miałem tego problemu :(

Jedyne operacje jakie przeszedł komputer to dopakowanie RAM-u bo miał tylko 4gb, ale nawet przed tym jak i teraz po tym mam ten sam problem

W "moj komputer" kliknij prawym i ustawienia, tam powinno pokazac ktory model Intel i3 masz :P

Tak to bedzie mniej wiecej wygladac:

a045e3a7f3ed4a1a4de5f6438937c202.png

W minecraft na wersji 1.7.10 lub 1.8 przycisnij F3, w prawym gornym rogu powinno pokazac ktore GPU uzywa twoj laptop. Cos jak to:

M2KwHjK.png

Mozliwe ze laptop wybiera zla karte graficzna.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

jeśli ci laguje to kiedy go ostatnio czyściłeś ? bo sporadycznie powinno się czyścić smarować i te sprawy konserwacyjne robić jakoś co pół roku przez to może spowalniać

lagi podczas nagrywania filmów na yt też mam jak gram na modach . spróbuj na super płaskim .

daj lika jeśli pomogłem i napisz na pw o coś poproszę .

Opublikowano

@Halk6000 mógłbym oczyścić go troche sprężonym powietrzem ;) Myślisz że to by pomogło? Pozatym nigdy jeszcze go nie smarowałem (a ma już prawie 6 lat. Wiem że powinienem kupić nowy ale ten nadal działa :D)

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

sprężonym przeczyść powinno poskudkować ale wiesz czasami to lepiej tylko powierzchownie . przynajmiej tak jest w moim przypadku mam staccjonarke czyszcze ją ale z lapkiem to by było cięzej radził bym dac komuś w łape doświadczonemu i poczekać te 2 dni aż przeczyści

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

=TEMAT DO ZAMKNIĘCIA=

Ogarnąłem że mam "Procesor NVIDIA o dużej wydajności"

Teraz przy nagrywaniu hula po 200 fps :DDD

Razor: 

Mozliwe ze laptop wybiera zla karte graficzna.

Rzeczywiście wybierał zintegrowaną.

@razor3254 dzięki za pomoc 

dlaczego to czytasz?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...