Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Skrypty (stoneniarka, system ostrzeżeń itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym przedstawić wam skrypt na serwery minecraft

Zacznę od tego, iż pisałem go dosyć krótko i kod może nie jest najlepszy, ani zoptymalizowany, lecz skrypt, który napisałem działa w 95% prawidłowo tak jak chciałem :)

Więc, na pierwszy ogień pójdzie mój autorski skrypt, który nie jest rozwinięty, lecz brakowało mi tego na serwerzach, mianowicie System Ostrzeżeń, kiedyś dosyć długo grałem w San Andreas MultiPlayer, w którym serwery bez "warnów", czyli ostrzeżeń, nie miały sensu, ponieważ gracze byli karani od razu wyrzuceniem z gry, lub  uniemożliwieniem wejścia na serwer, czyli w skrócie tzw. banem.

Główną permisją do używania komend dotyczących nadawania oraz usuwania ostrzeżeń jest permisja "warn.admin"

Aby nadać komuś punkty wystarczy wpisać /warn [nick] [pkt] [powod]

Lecz uwaga, aby usunąć dane punkty nie trzeba grzebać w variables, wystarczy dodać minusowe punkty w zależności ile danych punktów chcecie odebrać, np.:

/warn Owca1337 -1 Reklamy na forach

Powyższym sposobem odejmujemy jeden punkt ostrzeżeń użytkownikowi.

Aby sprawdzić ilość punktów warn gracza wystarczy wpisać /warn nick, np. /warn Owca1337

Uwaga! System ostrzeżeń banuje automatycznie po uzyskaniu 10 punktów ostrzeżeń na czas 2 dni (możliwa zmiana), banuje za pomocą komendy /tempban, z essentials'a.

Pastebin - http://pastebin.com/2UzEszpD

Następnym skryptem jest Stoneniarka, dlaczego ją napisałem? Ponieważ griefowanie serwera, aby wydobywać surowce nie ma najmniejszego sensu, polecam do tego skrypt na drop, który udostępnie 14.02 (niedziela), ponieważ muszę go dopracować.

Co do stoneniarki to krótki skrypt, dzięki którym nad blokiem nazywanym Gąbką, czyli Sponge, po sekundzie od zniszczenia powinien zregenerować się dany blok ( w tym przypadku stone [kamień]).

Pastebin - http://pastebin.com/XiLr2zG1

Dziękuję za uwagę. (post będzie edytowany, ponieważ zamierzam wrzucić jeszcze skrypt na drop oraz na całą grę "BowGaming", który poprawiłem, ponieważ miał swoje błędy.

Pozdrawiam,

Owca1337

Opublikowano

Skrypty kompletnie bez sensu
Warny może się komuś przydadzą lecz pokaż mi osobę która grzebie w Virables aby wyczyścić komuś zmienną to dam ci Order uśmiechu
Co do stowniarki jest bez sensu bo co 1sek lagujesz serwer loopując wszystkie bloki można to zrobić w trakcie niszczenia aby blok był sprawdzany
Poza tym nie ma usuwania stowniarki np za pomocą złotego Kilofa.

Skrypktów nie użyje 
2/10

+ Zły dział

Opublikowano

Nie będę szukał na twoje życzenie takiej osoby, jeżeli ci się nie przyda to trudno :)

Jeżeli chcesz na pw napisze lepszą stowniarke :)

nie pozdrawiam, dzięki za komentarz.

Opublikowano

Jezeli uzywasz forum publiczngo to przynajmniej znajdz wlasciwy dzial.

C*****e skrypty, jest takich milion na forum.

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...