Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam wydajnego oraz dobrego silniku na dużą ilość graczy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jaki jest najlepszy silnik pod serwer z gildiami aby wpuścić około 400-500 graczy 

+ jakieś wydajne ustawnia np maszyny bądź samego serwer ?

Opublikowano

@UP 

Z tego co wiem paperspigot ma dużo błędów można go crashować itp + może jeszcze jakieś rzeczy aby serwer chodził wydajnie ?

Opublikowano

Wydajność serwera zależy przede wszystkim od konfiguracji plików.

Możesz mieć maszynę nawet za 500zł a nie uciągnąć 150 graczy..

Silnik utrzyma max 600 graczy przy bardzo dobrej optymalizacji, później padnie ;]

Także jak wgrasz skrypty i inne dziwne rzeczy w dzisiejszych czasach to może silnik padać nawet przy 150 osobach..

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL 

Nie używam skryptów nie jestem debilem pytam się bo może ktoś się zna lepiej w konfiguracji paperaspigoy chodzi mi o pliki spigot.yml , paper.yml i i może ma jakieś fajne rozwiązania co odnośnie tego którymi chętnie się pochwali po za tym ty masz jakiś serwer??

@UP 

Sektorów ?? pod 400 graczy ???

Opublikowano

@OldisPL 

Nie używam skryptów nie jestem debilem pytam się bo może ktoś się zna lepiej w konfiguracji paperaspigoy chodzi mi o pliki spigot.yml , paper.yml i i może ma jakieś fajne rozwiązania co odnośnie tego którymi chętnie się pochwali po za tym ty masz jakiś serwer??

@UP 

Sektorów ?? pod 400 graczy ???

A co ma serwer do mojej wiedzy? ;-;

Z silnikiem jedyne co możesz zrobić to wyłączyć moby, ograniczyć mapę, pole widzenia, despawn itemów oraz odświeżanie chunków..

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...