Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utworzenie partycji [D]/ zmiana przypisu litery

iSmoke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie pisze. Nie wiem czy dobry dział, ale z tego co się orientuje dużo graczy nie potrafi odpalić WH ponieważ nie ma dysku D:/

A więc krótki poradnik:

1. Na samym początku wchodzimy w Mój komputer

- Prawym przyciskiem klikamy na dysk, który chcemy podzielić (czyli utworzyć partycję)

- Z listy wybieramy właściwości

- Następnie wchodzimy w [Narzędzia] i wybieramy opcję Defragmentuj...

2. W menu start wpisujemy "partycja", powinno wyskoczyć nam "Utwórz i sformatuj partycje dysku twardego"

- Wchodzimy w powyższą opcję i pojawi nam się okno "Zarządzanie dyskami"

Teraz jeżeli chcemy utworzyć partycję:

* Naciskamy prawym przyciskiem na dysk, który chcemy podzielić i wybieramy opcję "Zmniejsz wolumin..."

- W pole "Wprowadź ilość miejsca do zmniejszenia (w MB)" wpisujemy wartość jaka nas interesuje

- Następnie wciskamy Zmniejsz

* Pojawi nam się tabliczka z "Nieprzydzielone miejsce"

- Klikamy na nią prawym przyciskiem i wybieramy "Nowy wolumin prosty..."

- Następnie przenosi nas do kreatora, dzięki któremu utworzymy partycję. Należy tylko przypisać do niej literkę taką, jaka nas interesuje.

Uwaga, jeżeli na liście nie ma litery, która nas interesuje należy sprawdzić, czy nie jest przypisana do stacji dysków. Jeżeli jest tam przypisana możemy to w bardzo łatwy sposób zmienić.

W oknie "Zarządzanie dyskami" klikamy prawym przyciskiem w CD-ROM 0 i wybieramy opcję "Zmień literę dysku i ścieżki..."  ----> W tym miejscu właśnie możemy bez żadnych komplikacji zmienić literę przypisaną do dysku.

Teraz bez problemowo możemy odpalić słynne wh, do którego potrzebujemy dysku D:/

Opublikowano

Mi, jak wrzucam wh właśnie na dysk D: to wyskakuje mi info po włączeniu metina żeby usunąc ymir work właśnie z dysku D -.- Co robić?

@Edit

Dodam że ziomkowi normalnie śmiga, zrobił tak jak ja i żadne logi mu nie wyskakiwały o usunięciu ymir work z dysku D ...

THP_1.jpg

Opublikowano

Mi, jak wrzucam wh właśnie na dysk D: to wyskakuje mi info po włączeniu metina żeby usunąc ymir work właśnie z dysku D -.- Co robić?

@Edit

Dodam że ziomkowi normalnie śmiga, zrobił tak jak ja i żadne logi mu nie wyskakiwały o usunięciu ymir work z dysku D ...

Zmieniasz nazwę folderu ymir work, odpalasz clienta, nie logujesz się, zmieniasz znowu na ymir work i się logujesz.

Opublikowano

Usunąc folder ymir work z dysku D chyba proste

Jesteś tępy.

Zmieniasz nazwę folderu ymir work, odpalasz clienta, nie logujesz się, zmieniasz znowu na ymir work i się logujesz.

A ty jesteś mistrz <3

THP_1.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@gogel123  napisane na samej górze jest, że nie wiedziałem o tym czy jest to odpowiedni dział, aczkolwiek moderator nie przeniósł tego tematu.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...