Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Blue screen 0x00007E

ProjectX

Pytanie

Opublikowano

jak wyżej, od jakiegoś czasu codziennie po kilka razy mi wypie*dala blu skrina nie ważne co robie, raz podczas gry raz zaraz po odpaleniu kompa, mam lenovo z710, po formacie nadal to samo. Myślałem, że to sie komp przegrzewa ale jak po starcie kompa zaraz mi blu skrina wywala to na pewno komp sie nawet nie rozgrzał. Wiecie co zrobić?

Tutaj zdjęcie:

file:///C:/Users/AfrQ/Desktop/12404097_756976924435935_2073624600_n.jpg

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosiłem żebyś dał plik DMP. Możecie sobie gdybać, ale bez tego pliku dużo nie zrobicie + nvlddmkm.sys nie ma nic wspólnego z ramem ani dyskiem. 

C:\Windows\Minidump

Jak mam Ci go wysłać? Mam tam dwa podobne pliki, lecz sam ich otworzyć nie umiem.

http://i.imgur.com/bJufGZi.png

Opublikowano
Probably caused by : nvlddmkm.sys ( nvlddmkm+388d4b )

Oby dwa DMP wskazują na to samo, czyli sterownik (bądź jakkolwiek to nazwać) Nvidii. Na początek odinstaluj (całkowicie!) sterowniki Nvidia (physx też jeśli posiadasz) i zainstaluj starszą, zalecaną wersję sterowników dla Twojej karty graficznej. Jeśli to nie pomoże wyczyść slot karty graficznej. 

Opublikowano

cmd jako admin i wpisz: sfc /scannow

a później chkdsk /r

Ale skoro format nie pomógł, to obstawiałbym raczej walnięty dysk lub RAM. Sprawdź, co powie HD Tune, a później odpal MemTest.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Prosiłem żebyś dał plik DMP. Możecie sobie gdybać, ale bez tego pliku dużo nie zrobicie + nvlddmkm.sys nie ma nic wspólnego z ramem ani dyskiem. 

C:\Windows\Minidump

Opublikowano

cmd jako admin i wpisz: sfc /scannow

a później chkdsk /r

Ale skoro format nie pomógł, to obstawiałbym raczej walnięty dysk lub RAM. Sprawdź, co powie HD Tune, a później odpal MemTest.

Wynik z HD Tune: http://i.imgur.com/OYN4NLj.png

MemTesta nie ogarniam, jak chce pobrać to prosi o kupienie tego rpogramu, a jak jakieś darmowe coś ściągne to pojawia się konsola jak w tym cmd, ale pisze że nie można rozpocząć czy coś..

Laptop ci czasem nie upadł?

Nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...