Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[7 Dni] Macsch

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie i na samym początku mojego posta pozdrawiam cieplutko.

Skoro ban został nadany za flamewar to proszę powiedz mi do czego w tej definicji się odnosi:

Kłótnia internetowa (flejm) (ang. flame war, flaming) zwana czasem „wojną na obelgi” to seria wiadomości celowo wrogich lub obraźliwych wysyłanych na grupę, listę dyskusyjną czy forum dyskusyjne. Jest to jedno z największych pogwałceń netykiety.

Najczęściej „wojna” zaczyna się od drobnej lub skrajnej różnicy poglądów dwóch użytkowników, z których żaden nie zamierza odstąpić od swojego zdania i bezgranicznie wierzy w jego słuszność. Wyraźna jest eskalacja agresji – zaczyna się od drobnych uszczypliwości, kończy zaś na poważnych obelgach i zniewagach. „Wojną na obelgi” są najczęściej rozmowy pomiędzy dwoma użytkownikami osób o odmiennych poglądach głównie dotyczące sfery polityki, religii i filozofii. Psychologowie tłumaczą tak wysoki poziom agresji tych wypowiedzi przekonaniem o anonimowości użytkowników Internetu. Prowadzi to do odrzucenia – hamujących ich w analogicznej sytuacji w realnym świecie – norm społecznych, co owocuje brakiem poczucia odpowiedzialności za napisane wypowiedzi. Dla wielu ludzi Internet bywa też miejscem odreagowania skrywanych frustracji.

Termin flame war jest używany także jako określenie długich, gorących dyskusji, nawet jeśli nie pojawiają się w nich obelgi.

Pozdrawiam cieplutko.

Opublikowano

Najpierw próbowałeś sprowokować kidmoda, a gdy wyjaśniłem Ci gdzie tkwi błąd, to kazałeś mi 'wypierdalać'. Niech ten ban będzie dla Ciebie nauczką na przyszłość, że tak się nie odnosi do innych ludzi. Cytat z Wikipedii dobrze odzwierciedla istotę problemu, więc teraz go tylko przeczytaj i wyciągnij wnioski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...