Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z hasłem komputer&tablet

Poncjusz Piłat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie moi drodzy,otóż mam problem z odgadnięciem hasła do komputera jak i tableta,-zacznę prymitywnie i na temat,mam paragon/pudełko wszystko,sprzęt nie został ukradziony ani nic,należy JUŻ DO MNIE (dostałem od ojca),-jak to się stało itp?-to napiszę wszystko osobie na pw bo raczej użytkowników mpc nie powinno obchodzić moje życie prywatne a osoba która mi pomoże ma prawo wiedzieć dlaczego,co i jak...:)
Więc ogólnie,z tabletem sobie chyba poradzę,-choć mam problem taki mały,otóż jest to tablet od lenovo z zainstalowanym windows 8 i chciałbym zrobić "hard reset",ale kombinacja power off+vol+/vol- jakoś mi nie trybi,-stąd moje pytanie,czy aby zresetować całego tableta potrzebuje 100% baterii?bo natknąłem się na takie coś na jakimś forum internetowym i nie wiem czy ma to jakikolwiek sens gdyż próbowałem robić "hard reset" gdy tablet był podłączony do ładowania...
Laptop jest z DELL i ma tylko jedno konto,-konto administratora-jest zabezpieczony hasłem i potrzebuję się dostać do niego JAK I DO NIEGO DANYCH,jest taka możliwość?
Dziękuję za wyrozumienie i pomoc! :) 

Opublikowano

Przy robieniu hard resetu zalecane jest naładowanie baterii do pełna, a jeszcze lepiej podłączenie go do ładowania. Żeby zrobić reset musisz najpierw tablet wyłączyć, wcisnąć vol+, vol- i przycisk power jednocześnie. Tak strzelam - bo modelu nie podałeś. 

Jeżeli na laptopie masz Win 7/8/10, to możesz podmienić plik utilman.exe w system32 na cmd. W ekranie logowania odpalasz wtedy konsolę (klikając na ikonę ułatwień dostępu) i zmieniasz hasło poleceniem net user [użytkownik] *. Możliwe też, że na komputerze jest ukryte konto administratora, spróbuj wejść w tryb awaryjny. 

Możesz też odpalić jakieś live USB i zwyczajnie zrzucić pliki z poziomu innego systemu, albo podpiąć dysk pod inny komputer i tak samo, zrzucić pliki korzystając z innego systemu.

ㅈㅈ.

Opublikowano

@tls01 tablet załatwiony,hard reset zrobiłem i śmiga pięknie x) 
na laptopie mam win7,w takim bądź układzie podpowiesz mi jak włączyć cmd w ekranie logowania?bo jak wspomniałem w temacie ogólnie,jest tylko jedno konto+jest to konta administratora,jest zabezpieczone hasłem i nie mam do niego dostępu i czytałem coś na necie ale o usb,aczkolwiek podmienić plik utliman.exe wydaje się dość prostsze i o wiele szybsze x) 

Opublikowano

W folderze system32 skopiuj cmd.exe i nazwij je utilman.exe. Na ekranie logowania uruchom ułatwienia dostępu (zamiast nich otworzy się konsola z prawami administratora).

Musisz mieć jakieś live cd, żeby tej podmiany dokonać, może to być np. płyta z Windowsem przez którą odpalisz narzędzie do naprawy systemu i stamtąd podmienisz pliki. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...