Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ta oferta hostingu LvLUp wystarczy spokojnie na 200 graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie czy maszyna z lvl up pro z 8 gb ramu intel xeonem i 300% procka wystarczy na 200 graczy? Na serwerze jest 28 pluginów i silnik to 1.7.10 #1649 

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem, ale się domyślam XDD

Brakuje mi 8 postów

ty gnojku maly ale przyznam ci ze maszyne masz w miare ok fajne ddosy puszczlaes :P Mam nadzieje ze dasz sobie spokoj xD

CzarnaWoda Here 

Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Gdyby było więcej RAMU to by ucięgło.

Ze względu na procek może utrzymie 100 graczy zależenie od konfiguracji pluginów i skryptów.

Nie wiem czy uciągnie więcej.

Opublikowano

Intel Xeony to dobre procesory pod serwery typu minecraft. 8GB Ramu to może nie jest zbyt dużo, ale na spokojnie uciągnęło by z 150-200graczy. Jest to w pełni zależne od pluginów, jakie występują na serwerze, czy posiadają one błędy i czy są w pełni zoptymalizowane. Przy takiej maszynie muszą być też osoby, które będą kontrolować zużycie procesora podczas startu, gdyż przy wejść 150 graczy od razu na serwer, może skutkować jego wywalaniem.

@edit:

zapomniałem wspomnieć, iż jeżeli chcesz mieć taką liczbę osób na serwerze, zapomnij o pluginach od skryptów typu WildSkript, SKQuery etc., a także samych skryptów.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Intel Xeony to dobre procesory pod serwery typu minecraft. 8GB Ramu to może nie jest zbyt dużo, ale na spokojnie uciągnęło by z 150-200graczy. Jest to w pełni zależne od pluginów, jakie występują na serwerze, czy posiadają one błędy i czy są w pełni zoptymalizowane. Przy takiej maszynie muszą być też osoby, które będą kontrolować zużycie procesora podczas startu, gdyż przy wejść 150 graczy od razu na serwer, może skutkować jego wywalaniem.

@edit:

zapomniałem wspomnieć, iż jeżeli chcesz mieć taką liczbę osób na serwerze, zapomnij o pluginach od skryptów typu WildSkript, SKQuery etc., a także samych skryptów.

Pozdrawiam ;)

Spokojnie jave dość dobrze znam umiem pisać pluginy chodziło mi tylko o to czy utrzyma :)

CzarnaWoda Here 

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy od konfiguracji pluginow i skryptów

Serwer 8 gb ramu utrzymuje 120-150 osób spróbuj zobacz polecam wpuszczać seriami po 20 osób żeby nie było lagow wielkich

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...