Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy grał(a)byś na serwerze Minecraft oprartym na książce Metro 2033

Serwer MInecraft oparty o Metro 2033  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy grałbyś na takim serwerze?

• Tak - czytałem książkę
    • Tak - nie czytałem książki
    • Nie - czytałem książkę
    • Nie - nie czytałem książki
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przeczytałem ostatnio serię książek Metro, autorstwa Dmitry Glukhovsky'ego. Po jakimś czasie pomyślałem sobie, że scenariusz tej powieści, świetnie spisałby się na serwerze Minecraft. Byłoby to połączenie serwera Jobs, Survival, PvP oraz Frakcji. Każdy miałby jakąś pracę (wartownik, Stalker, polityk, handlarz, lekarz, robotnik itp.)

Mapa byłaby dosyć duża i rozbudowana. Nie ograniczałaby się ona tylko do metra, ale także do świata zewnętrznego, dzie jednak panowałyby warunki bardzo złe do ekspedycji. Po pierwsze, na górze byłoby promieniowanie, a skafandry i filtry byłby bardzo drogie. Nie można by tak wytrzymać dłużej, niż np. 60 minut (na jednej parze filtrów).

Każda stacja Metra, byłaby oddzielną gildią, z liderem (wybierani przez administracje), oficerami itp. mogły by one zawierać sojusze, wojny albo tworzyć oraz tworzyć związki.

Niektóre tunele łączące stacje, były by zamieszkane przez różnego typu mutanty, z którymi trzeba by walczyć, aby przetrwać.

Na serwerze zostałby wprowadzone również bronie palne, aby było to bardziej realistyczne. Do tematu dołączam ankietę, jednak proszę o argumentowanie swoich odpowiedzi w komentarzach :) Pozdrawiam.

Opublikowano

nie bo jesteś nubkiem w haxa xp  

trudno zrobić taki serwer, a jak już go zrobisz to trudno o graczy bo oni wolą robić tak "o luju o luju mam seta 4/3 i ide zaras sie klepac!11o1neone!!! ej pomuszcie bo polize NO POLIZALEM DZIENKI BARDZO"

Opublikowano

Książki nie czytałem, znajomy coś mi tam opowiadał o czym jest itp.

Pomysł jest ciekawy, ale tak jak @happix3 wspomniał - w mc ostatnimi czasy gra mnóstwo dzieci "kturzy lubiom klepe" i nie wiem czy to by do końca wypaliło.

Jeżeli znalazłbyś jakichś większych ytberów itp. to pewnie że na tak, w innym przypadku serwer raczej będzie stał pusty ;<

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Według mojej opinii jest to dobry pomysł, aczkolwiek powinieneś przemyśleć słowa użytkownika ze wcześniejszego postu, o tym jak to większośc graczy ceni sobię tzw. "Klepę" bardziej od fabuły, jest to pomysł bardzo orginalny, choć przypuszczam że dość trudny do wykonania, nie obejdzie się bez programisty :/

Ogólnie to jestem na Tak, stanowczo. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś miał taki pomysł, a jak wiadomo gracze cenią sobie orginalność.

Życzę powodzenia i miłego dnia wszystkim, pozdrawiam :D

Opublikowano

Całkiem Ciekawy pomysł , jeżeli udało by Ci się go wykonać , warto spróbować , wiadomo że to był by taki jedyny serwer. Ale wiesz że przedział wiekowy w mc to 8-16 w większości :) Wiec oni na pewno książki nie przeczytali , ale wiem że ty po prostu zaczerpnąłeś pomysł z książki , warto spróbować :) A może akurat sie uda , sam osobiście wbił bym zobaczyć :)

Opublikowano

Bardzo ciekawe uniwersum, właśnie jestem podczas czytania. Jeśli chodzi o serwer to niestety muszę się zgodzić z wypowiedziami powyżej.

Raczej w tego pomysłu nie wybijesz jako polski serwer ponieważ teraz większość graczy siedzi na "izihace" i raczej nie dojrzeli do takich tematów.

Ewentualnie możesz rozważyć propozycję @1361622928-U485574.pngZ1ROL Czyli stworzenie tego serwera w wersji anglojęzycznej.

Ja osobiście chętnie bym wbił na taki serwer.

Opublikowano

Co prawda książki nie czytałem, ale pomysł wydaje się dobry. Jeśli wszystko byś dopracował oraz community byłoby w miarę "normalne" (na co wpływu niestety nie masz) to myślę, że nawet bym zagrał. Szansą na zdobycie większej ilości graczy jest też zrobienie serwera w dwóch językach (angielskim i polskim), jak już wspomniał ktoś wyżej oraz rozreklamowanie go na zagranicznych forach. Życzę powodzenia, bo dużo pracy Cię czeka, oczywiście jeśli zechcesz to zrealizować. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...