Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dwoma monitorami - nie mozna ustawic skalowania

-wetri-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam podłączone do komputera dwa identyczne monitory ,z tym ,że jeden monitor jest podpisany jako "Monitor analogowy" ,a drugi  "Samsung SyncMaster" (nazwa monitora). 

I problem jest w tym ,że nie mogę ustawić skalowania na monitorze pierwszym ,ponieważ w zakładce "wykonaj skalowanie na:" jest tylko Monitor ,a powinno jeszcze być Procesor graficzny. Przy drugi monitorze jest normalnie ,mam opcję Monitor i Procesor graficzny i na tym drugim monitorze skalowanie działa ,ale na pierwszym nie ;(

PODKREŚLAM ,ŻE MAM DWA IDENTYCZNE MONITORY !

DODAJE ZDJĘCIA !

14toigz.jpg

2s1ophw.jpg

Opublikowano

Podłącz tak samo obydwa monitory nie będzie problemu. Jeden masz chyba na VGA a drugi DVI albo HDMI.

Obydwa powinny być DVI/HDMI

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Podłącz tak samo obydwa monitory nie będzie problemu. Jeden masz chyba na VGA a drugi DVI albo HDMI.

Obydwa powinny być DVI/HDMI

Oba są podłączone do DVI przez przejściówkę . W karcie graficznej mam x2 wejścia DVI ,monitory mają wejście VGA 

Dwa monitory są podłączone pod DVI ,a i jeszcze dodam ,że dopiero po formacie takie coś ma miejsce ,wcześniej było normalnie

Opublikowano

A teraz to wgl coś się zwaliło (pisze ,że mam x2 monitor analogowy) nwm czym jest to spowodowane. (Podkreślam ,że mam zainstalowanego od nowa windowsa 7 i miałem te aktualizacje) nwm czy to może być spowodowane właśnie tymi aktualizacjami systemowymi.

ay7hwh.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...