Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć grę polegającą na klikaniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej chciał bym stworzyć gre na pc "klikanie" czyli jak klikniesz w coś to masz 1 coins i upgrade do tego jaki program za darmo dobry i kawałek kodu by mi się przydał xD jestem początkującym więc dla tego pisze.

Opublikowano

Propozycja wyżej jest bardo dobra i trafiona w potrzeby stworzenia clickera, ale jak to zawsze ja polecam Unity 3D :D z tego powodu, że jest darmowy, jest pozornie prostym silnikiem i gra typu klikanie to jest dosłownie ok. godzina roboty ( nie wliczając tekstur itd. ale skrypty ). Także od Ciebie zależy, czy chcesz tylko stworzyć clickera i to wszystko, czy może się kiedyś trochę bardziej rozwijać w temacie tworzenia gier i wtedy Unity jest bardzo dobrym silnikiem.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Możesz taką grę napisać w JavaScript metodą manipulacji DOM lub za pomocą canvas HTML5 (np. za pomocą biblioteki Phaser.js).

Opublikowano

Propozycja wyżej jest bardo dobra i trafiona w potrzeby stworzenia clickera, ale jak to zawsze ja polecam Unity 3D :D z tego powodu, że jest darmowy, jest pozornie prostym silnikiem i gra typu klikanie to jest dosłownie ok. godzina roboty ( nie wliczając tekstur itd. ale skrypty ). Także od Ciebie zależy, czy chcesz tylko stworzyć clickera i to wszystko, czy może się kiedyś trochę bardziej rozwijać w temacie tworzenia gier i wtedy Unity jest bardzo dobrym silnikiem.

Możesz taką grę napisać w JavaScript metodą manipulacji DOM lub za pomocą canvas HTML5 (np. za pomocą biblioteki Phaser.js).

a dacie kawałek kodu?????????/

Opublikowano

Raczej nikt ci nie poda żadnego kawałka kodu. To ty chcesz napisać grę, więc chociaż się trochę wysil. Jeśli będzie miał jakiś konkretny problem to oczywiście chętnie pomożemy. Tak więc, czego nie wiesz?

gamedevmania.com

Opublikowano

Aaa przepraszam, nie zrozumieliśmy się. Nie wiedziałem, że chcesz gotowy kod i podpisać się pod nim własnym imieniem, ale no dobrze, zapodam Ci kawałek kodu. Skoro dałem pomysł, abyś pisał grę w Unity toteż zapodam Ci kod w C# oczywiście pod Unity. Kawałek kodu bardzo proszę:

using UnityEngine;
using System.Collections;

public class Kod : MonoBehaviour {

// Use this for initialization
void Start () {

}

// Update is called once per frame
void Update () {

}
}

Myślę, że z tym kawałkiem kodu spokojnie napiszesz skrypty do Unity, dzięki którym stworzysz wymarzoną grę :).

A tak poważnie to proponuje na początek zagłębić się w tematyce programowania, bo szacuje, że masz zerową wiedzę na ten temat i chcesz, aby ktoś napisał grę za Ciebie.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...