Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pyt. dot komputera.

Sebekxz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CPU: Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz

RAM: 8gb 2-kanałowy DDR 3 1333mhz

Płyta główna: Dell Inc. 0M5DCD (CPU 1)

Grafika: GeForce GTX 650Ti (MSI) 2GB

I mam teraz kilka pytań.

1.Chciałbym zmienić płytę główną która umożliwi mi rozbudowę komputera w przyszłości, jaką wybrać?

2.Czy opłaca się wymieniać ram?

Opublikowano

Ten ram totalnie nic Ci nie da, zostaw go w spokoju. Co ważniejsze, masz małą wersję obudowy czy normalną (ATX). Bo nie wiem czy opłaca się dawać mocniejsze podzespoły jak masz jakiś piekarnik.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ten ram totalnie nic Ci nie da, zostaw go w spokoju. Co ważniejsze, masz małą wersję obudowy czy normalną (ATX). Bo nie wiem czy opłaca się dawać mocniejsze podzespoły jak masz jakiś piekarnik.

Taką mam obudowę (z tego co wyczytałem to (MT):

1_max.jpg

Ale spokojnie mogę kupić nową.

Opublikowano

To z ramem sobie odpuść, napisz ile chcesz wydać na nową płytę i procesor, to coś się wymyśli + podaj model zasilacza.

Zasilacz chyba ten co był w podstawce w komputerze nie znam modelu.

Powiem tak, cena nie gra roli ale nie mam zamiaru dużo przeznaczać wybierałbym średnią półkę.

Jak możesz ogarnij mi:

Obudowę, zasilacz, płytę główną, procesor tak żeby współgrało z pamięcią ram i kartą graficzną.

Opublikowano

Jak nie potrzebujesz sprzętu na granie w ultra w najnowsze gry, to spokojnie starczy Ci i5 2500 i jakiś lepszy zasilacz, to wtedy koszta będą heh "niskie", coś koło 250zł za zasilacz i koło 500zł za procesor, a jak chcesz zestawienie jak Ty podałeś, to wyjdzie gdzieś 250 zasilacz, drugie tyle płyta, tak samo obudowa a procesor w granicach 700-900zł, nie wiem do czego to potrzebujesz ani ile masz pieniędzy.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...