Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jaki sposób usunąć przydzielanie dla gracza po zgonie ''fly''?

EsenciakTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak jak powyżej mam problem z fly'em po zgonie, zacznę od tego, iż mam problemy z serwerem gry, problem dotyczy paru rzeczy i mam podejrzenia ze to wina pluginu AutoIn, błąd opisze poniżej.

Więc błąd wygląda następująco, pierwsza wizyta po zgonie (śmierci) gracz dostaje fly, próbowałem to usunąć, sposobem skryptowym, więc napisałem

on death:

execute console command "fly %player% off"

execute console command "xp set %player% 0" - ponieważ problem dotyczy, także xp po zgonie (zostaje), lecz to działa, prawidłowo usuwa xp po zgonie

Poniżej podaje wszystkie pluginy:

AuthMe

AutoIn

Essentials

FunnyGuilds

Kanibals_Bans

Modifyworld

MotdManager

PermissionsEx

PluginMetrics

ProtocolLib

Skript

Updater

WildSkript

WorldBorder

WorldEdit

WorldGuard

Z góry dziękuje za wszelkie propozycje jak można to usunąć

@EDIT:

Problem jest w AutoIn, orientuje się ktoś może jak to wyłączyć?

Opublikowano

Po czym wnioskujesz, że to problem z AutoIn?

Essentials ma funkcję zachowywania punków doświadczenia dla graczy z odpowiednim uprawnieniem. Więc najpierw sprawdź czy problem występuje na koncie bez żadnych uprawnień.

Opublikowano

Witam,

tak jak powyżej mam problem z fly'em po zgonie, zacznę od tego, iż mam problemy z serwerem gry, problem dotyczy paru rzeczy i mam podejrzenia ze to wina pluginu AutoIn, błąd opisze poniżej.

Więc błąd wygląda następująco, pierwsza wizyta po zgonie (śmierci) gracz dostaje fly, próbowałem to usunąć, sposobem skryptowym, więc napisałem

Poniżej podaje wszystkie pluginy:

AuthMe

AutoIn

Essentials

FunnyGuilds

Kanibals_Bans

Modifyworld

MotdManager

PermissionsEx

PluginMetrics

ProtocolLib

Skript

Updater

WildSkript

WorldBorder

WorldEdit

WorldGuard

Z góry dziękuje za wszelkie propozycje jak można to usunąć

@EDIT:

Problem jest w AutoIn, orientuje się ktoś może jak to wyłączyć?

Niech zgadnę, AuthMe 5.x?

Jak tak, to wina AuthMe a nie AutoIn.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@nieznany1234567 Exp już nie jest problemem, dodałem opcje w skript odpowiadającą za usuwanie punktów exp po zgonie.

@GotoFinal Bardzo możliwe zaraz to przetestuje, co proponujesz zrobić? Cofnąć do starszej wersji AuthMe = nie działanie automatycznego logownia premium, co ty na to, aby wgrać xAuth lub LogIt?

Pozdrawiam, dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

@nieznany1234567 Exp już nie jest problemem, dodałem opcje w skript odpowiadającą za usuwanie punktów exp po zgonie.

@GotoFinal Bardzo możliwe zaraz to przetestuje, co proponujesz zrobić? Cofnąć do starszej wersji AuthMe = nie działanie automatycznego logownia premium, co ty na to, aby wgrać xAuth lub LogIt?

Pozdrawiam, dzięki za odpowiedzi.

AuthMe 3.4 działa świetnie z AutoIn, tylko ten dodatek wywal co jest razem z AutoIn.

Opublikowano

Rozumiem że będzie działac na pewno na 1.7.10?

przetestuj i tyle, ja jasnowidzem nie jestem, zawsze coś innego może się spierniczyć, ale autoin i authme powinno śmigać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...