Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wina FPS'ów, za mało treningów, co może być problemem braku progressu?

Ne7T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z moją grą, chodzi mi o to, że na serwerach typowo do trenowania aim'a praktycznie 7na10 razy mam statystyki na plus i nie o 4,6 fragów, a mniej więcej 25-30 więcej fragów niż moich śmierci, na mapie training_aim_csgo na ustawieniach "friberga"-wziąłem je z jego streamów mam wyniki średnio po 70%, kiedy sam friberg miał na nich po 88% skuteczności, sądzę, iż jakiegoś aim'a posiadam, sęk w tym, że na tych mapach mam po 100-120 fps, a na mapach turniejowych typu Mirage, Dust, Cache spadają one już do 40-50fps. Wskutek tego po moim zdaniem dobrych wynikach na aim mapach, dmach itp na grach turniejowych 1na10 rund łamię 20 fragów... Dodam też, że myśle podczas gry, staram się utrzymywać spokój i nie panikować podczas strzelania, nie gram jak typowy silver, moja ranga to LEM, gram ok. 1 roku więc jakieś doświadczenie posiadam.

Jest możliwość, że wina leży po tych różnicach fps? Dodam, że mam monitor 60Hz.

Zmienić sprzęt, czy może inaczej trenować? Co o tym myślicie?

Opublikowano

Może procek ci nie wyrabia bo za dużo na mapie się dzieje bo jest po prostu za słaby. Sprzęt możliwe źe ogranicza twoje możliwości.

Opublikowano

Mapa training_aim_csgo2 nie jest do ćwiczenia aima tylko pamięci mięsniowej! Ja na delay 0,25 i duration 0,50 na 100 mam po 70-90 trafień na 100 a potrafię lamić jak tylko można na turniejowych. A co do FPS to one robią dużą różnicę w grze, ja przy grze na swoim PC ze stałymi FPS po przesiadce na laptopa z gównianą myszką (lepszą niż najgorsze gowno bloody) z firmy vivanco xD nawet niepasującej do ręki strasznie lamiłem, gdy próbowałem sobie na goldach zagrać szło mi gorzej niż na lemach ;]

A do tego że uważasz, że aima posiadasz to pamięć mięsniowa to jedno, ale refleks to najważniejsza rzecz, na tej mapie training_aim_csgo2 masz do wyboru trenować refleks.

Opublikowano

Wina moga byc rozne rzeczy, ale 60fps+ (jak masz monitor 60hz) jest dosc wazne, bo inaczej myszka jakby nie chodzi tak plynnie, podaj jaki masz komputer i komendy startowe, moze cos wycisniemy, zeby byc lepszym trzeba po prostu grac, zreszta raz sie jest w formie, raz nie wiec to zalezy od roznych rzeczy. Na MM to wszystko wyglada tez inaczej, wiec to nie jest tylko wina fps.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Wina moga byc rozne rzeczy, ale 60fps+ (jak masz monitor 60hz) jest dosc wazne, bo inaczej myszka jakby nie chodzi tak plynnie, podaj jaki masz komputer i komendy startowe, moze cos wycisniemy, zeby byc lepszym trzeba po prostu grac, zreszta raz sie jest w formie, raz nie wiec to zalezy od roznych rzeczy. Na MM to wszystko wyglada tez inaczej, wiec to nie jest tylko wina fps.

No fps niestety są poniżej 60fps, są na poziomie 40-50fps, niestety sprzęt za czasów epoki kamienia. Zauważyłem, że na mapach typu aim_map. gdzie tych fpsów mam w granicach 70-90 gra mi się o wiele wiele przyjemniej, na szczęście sprzęt niedługo nowy będzie to zobaczymy czy jakaś zmiana będzie 

Mapa training_aim_csgo2 nie jest do ćwiczenia aima tylko pamięci mięsniowej! 

A do tego że uważasz, że aima posiadasz to pamięć mięsniowa to jedno, ale refleks to najważniejsza rzecz, na tej mapie training_aim_csgo2 masz do wyboru trenować refleks.

Wieem, wiem, ale czy pamięć mięśniowa nie jest jedną z ważniejszych czynności, które pomagają naszej celności? No właśnie, refleks z tego co pamiętam robiłem kilka testów online i wychodziła mi, dokładnie nie pamiętam, ale wyższa niż u takiego normalnego człowieka np. tutaj: http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sleep/sheep/reaction_version5.swf mój refleks średnio wynosi 0.19s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...