Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerobienie XBOX'a 360

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Opłaca się przerabiać xboxa360? Nie interesuje mnie multiplayer jedynie youtube/twitch. Słyszałem ,że można dostać bana za używanie yt/twitcha na przerobionym x360 to prawda? I ile kosztowałoby przerobienie? Na co najbardziej się opłaca przerobić?

Opublikowano

Jak ci na multi nie zależy to polecam RGH, lecz nwm jak wygląda sprawa z youtube itd. Przerobienie zależy od daty produkcji konsoli. Osobiście polecam LT 3.0 gdzie można sobie śmiało śmigać przez neta, ostatni ban ponoć był zarejestrowany  w 2009 gdzie koleś grał w grę przed premierą w EU

signature.png

Opublikowano

Myślałem nad RGH bo nie musiałbym kupować płyt a mam pena 32gb. Czy jak bym zgrał sobie gre na pena to odpale ja od razu z pendrive na rgh tak? @miszkurkam myśłe że ty coś ogarniasz xD

Opublikowano

Myślałem nad RGH bo nie musiałbym kupować płyt a mam pena 32gb. Czy jak bym zgrał sobie gre na pena to odpale ja od razu z pendrive na rgh tak? @miszkurkam myśłe że ty coś ogarniasz xD

Od razu mówię, że nie jestem znawcą XBOX'a, ale z tego co teraz patrzę to nie da się odpalać gier z Pendrive'a (trzeba je przekopiować na dysk konsoli).

Poza tym, koszt płyt nie jest duży - za 20 złotych masz 10 sztuk płyt Double Layer (płyta ma 8.5 GB pojemności).

A więc, jeśli chcesz mieć neta to musisz robić przeróbkę LT 3.0 . Jak bez neta to RGH będzie ok.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@miszurkam a na lt 3.0 za siedzenia na yt i twitchu dostane bana?

Na 90% nie, ma to minusy, ze trzeba na plyty itp, ale konsola kuzyna leci (dalej bez bana) juz jakos od 2008/09, nawet kupuje golda i gra multi, wiec jest to raczej bezpieczne. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Bo przerobiłbym ale przerobić żeby pograć 1 dzień i potem nie muc(nie wiem jak sie to pisze) grać to lipa. I ile by kosztowało przerobienie na lt 3.0? Okolice tarnowa

Opublikowano

Ja jak bylem 3 lata temu to powiedzieli ze sie nie oplaca bo konsola jest jakas tam i ze sie nie oplaca. Dalvys link do tych plyt?

Opublikowano

No slimy sie drozej przerabia niz faty, ale to nie zmienia juz faktu.

To zwykle dvd dwuwarstwowe, chodzi mi, ze wtedy nie pograsz np w gre pendrive.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Oski0202 aaa wtedy mi powiedzieli ze jakby byla starsza to by sie oplacalo. Z tylu pisze ze 2011-09-19 i 12v-9,6A : 5V-1A

Najtańsze - http://allegro.pl/dl-8-5gb-dvd-r-esperanza-10-sztuk-cakebox-gratis-i5797499869.html

Porządne - http://allegro.pl/plyty-verbatim-dvd-r-dl-8-5gb-case-box-10szt-i5923355681.html

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Kolega przerobił lt3.0 za ok. 100 zł, teraz sobie gra w każdą grę jaką chcę za kilka zł, przez neta, bez problemu.

Albo sam kupujesz płytę i nagrywasz jak masz dobry internet. 

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś, trzeba mieć dobry, żeby pobrać gry :D, ale też można kupić gry za kilka złoty już nagrane. 

Opublikowano

No dobra a jest jakis eazy poradnik nagrywania dla idioty? I o co chodzi z tym ihsem? Przerobienie konsoli to wymienienie napedu na ihasa czy cos tam? I do nagrania plytek wystarczy jakas s**t nagrywarka?

Opublikowano

RGH - Dolutują Ci chip z innym biosem (złamanym, omijającym sprawdzanie zabezpieczeń)
LT - Otwierają konsolę, czekająaż wszystko się włączy i hotswapem przepinają napęd SATA (do hotswapu potrzeba spiąć obudowę pcta z xboxem) i wgrywają zmodyfikowany bios napędu, a nie konsoli. Potem tylko nagrywasz gry nagrywarkąza ok 80zł która potrafi nagrać płytę tak, żeby xbox widział jąjako "swoją" płytę (ale duzo starszych gier mozna zwykla nagrywarka dl nagrac. Zreszta na cdrinfo masz pełną encyklopedię na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...