Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki gry - czyli jak zrazić gracza do gry

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od trzech dni gram w Wot i dostaje lekkiego pierdolca więc mam do was kilka pytań... 

- Dlaczego na 4T dobiera mi 6/7T ?

- Dlaczego po 1 minucie 3/4 mojej drużyny nie żyje bo wyjeżdżają na środek i giną...

- Czy 13 przegranych meczy pod rząd świadczy o tym że ta gra mnie nie lubi?

- Od jakiego T ta gra zaczyna być jakaś normalna i taktyczna? 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

1. Grasz LT, które mają gorsze losowania. Zmień linię którą rozwijasz, bo LT to zły wybór na początek.

2. Wątpię, że w minutę giną, ale na niższych tierach bitwy są szybsze, bo nowi gracze jadą na pałę tylko żeby zdobyć dmg i fragi.

3. 13? No nieźle. Pech, ja dziś mam ponad 60%.

4. 5-6, no może 10 tier. Używać mózgu, a co za tym idzie robić dobre wyniki można już od 1. tieru, trzeba umieć spaziować newbie, ośmieszyć i wydoić do zera. Dziś zagrałem kilka dobrych bitew, nie jakiś wybitnych, ale wykorzystałem każdą okazję na strzał, jeśli to było możliwe to się wycofywałem w odpowiednim momencie. To przyjdzie z czasem i skillem.

Opublikowano

1. Grasz LT, które mają gorsze losowania. Zmień linię którą rozwijasz, bo LT to zły wybór na początek.

2. Wątpię, że w minutę giną, ale na niższych tierach bitwy są szybsze, bo nowi gracze jadą na pałę tylko żeby zdobyć dmg i fragi.

3. 13? No nieźle. Pech, ja dziś mam ponad 60%.

4. 5-6, no może 10 tier. Używać mózgu, a co za tym idzie robić dobre wyniki można już od 1. tieru, trzeba umieć spaziować newbie, ośmieszyć i wydoić do zera. Dziś zagrałem kilka dobrych bitew, nie jakiś wybitnych, ale wykorzystałem każdą okazję na strzał, jeśli to było możliwe to się wycofywałem w odpowiednim momencie. To przyjdzie z czasem i skillem.

Czym jest LT?

Uwierz mi że od razu giną bo lecą na środek mapy c**j wie po co :D 

Opublikowano

Czym jest LT?

Uwierz mi że od razu giną bo lecą na środek mapy c**j wie po co :D

Czołgi lekkie. Radzę poczytać poradniki, bo u nas w dziale bez tak podstawowych skrótów sobie nie poradzisz xD

Opublikowano

Cześć

Od trzech dni gram w Wot i dostaje lekkiego pierdolca więc mam do was kilka pytań... 

- Dlaczego na 4T dobiera mi 6/7T ?

- Dlaczego po 1 minucie 3/4 mojej drużyny nie żyje bo wyjeżdżają na środek i giną...

- Czy 13 przegranych meczy pod rząd świadczy o tym że ta gra mnie nie lubi?

- Od jakiego T ta gra zaczyna być jakaś normalna i taktyczna?

Sam jestem nowy i polecam ci:

-zrobienie czołgów takich jak: matilda, hetzer

-robienie linii tych, które polecają (tzn te przyjemne)

-oglądanie youtuberów (na początek najlepiej Faja, bo inni trochę zbyt zaawansowanie opowiadają o czołgach)

Sam się wkurzałem gdy mnie źle wyrzucało i kilka razy miałem kończyć grę ;) teraz coś tam się obeznałem, wybrałem ulubione typy pojazdów i powiem ci, że od gry oderwać się nie mogę ;)

Opublikowano

Czołgi lekkie. Radzę poczytać poradniki, bo u nas w dziale bez tak podstawowych skrótów sobie nie poradzisz xD

LT - Light Tank > Czołg Lekki

Tak myślałem :3

Sam jestem nowy i polecam ci:

-zrobienie czołgów takich jak: matilda, hetzer

-robienie linii tych, które polecają (tzn te przyjemne)

-oglądanie youtuberów (na początek najlepiej Faja, bo inni trochę zbyt zaawansowanie opowiadają o czołgach)

Sam się wkurzałem gdy mnie źle wyrzucało i kilka razy miałem kończyć grę ;) teraz coś tam się obeznałem, wybrałem ulubione typy pojazdów i powiem ci, że od gry oderwać się nie mogę ;)

Zaraz ogarnę :D

Zrobiłem Crusader ale nie wiem czy to dobry pomysł :(

Opublikowano

Dobiera Ci tak wysokie tiery, bo grasz czołgiem lekkim. One mają losowania tak wysokie, bo masz za zadanie świecić. Bez ogarniętej załogi i wachlowania pociskami (AP, Gold) nie poradzisz sobie. Ginie Ci drużyna, bo to są nowi gracze, którzy wjeżdżają yolo i padają jak boty. Zagrałem 3 bitwy 5 tierem i przeszedłem z wolnego doświadczenia do 6 tieru, bo nie potrafię grać z nowymi graczami. Od 6 tieru gra się zaczyna tak naprawdę. Porażki masz ze względu na to, że jesteś słabo skutecznym graczem, ale nie przejmuj się, bo każdy taki kiedyś był. Wystarczy myśleć co się robi (gdzie jechać, czy objechać przeciwnika, jak skątować pancerz itd). Pooglądaj sobie YTubera jak NewMultiShow, DED87, MrOmen (szczególnie odcinki 3 biegłość). Faje sobie odpuść, bo ten człowiek gra na niskim poziomie.

Opublikowano

@kYRA. ale tłumaczy łopatologicznie i dzięki niemu wiele zaczaiłem. Może moich umiejętności to nie podniosło ale poznałem wiele czołgów (tzn ich style gry, zalety, wady, słabe miejsca i miejscówki na mapach).

Opublikowano

Dobiera Ci tak wysokie tiery, bo grasz czołgiem lekkim. One mają losowania tak wysokie, bo masz za zadanie świecić. Bez ogarniętej załogi i wachlowania pociskami (AP, Gold) nie poradzisz sobie. Ginie Ci drużyna, bo to są nowi gracze, którzy wjeżdżają yolo i padają jak boty. Zagrałem 3 bitwy 5 tierem i przeszedłem z wolnego doświadczenia do 6 tieru, bo nie potrafię grać z nowymi graczami. Od 6 tieru gra się zaczyna tak naprawdę. Porażki masz ze względu na to, że jesteś słabo skutecznym graczem, ale nie przejmuj się, bo każdy taki kiedyś był. Wystarczy myśleć co się robi (gdzie jechać, czy objechać przeciwnika, jak skątować pancerz itd). Pooglądaj sobie YTubera jak NewMultiShow, DED87, MrOmen (szczególnie odcinki 3 biegłość). Faje sobie odpuść, bo ten człowiek gra na niskim poziomie.

@kYRA. ale tłumaczy łopatologicznie i dzięki niemu wiele zaczaiłem. Może moich umiejętności to nie podniosło ale poznałem wiele czołgów (tzn ich style gry, zalety, wady, słabe miejsca i miejscówki na mapach).

Dobra dobra 

Jaki będzie najlepszy pierwszy czołg dla mnie?

Opublikowano

Do porażek się przyzwyczaj, wot utrzyma Cię w około 50% wygranych, twoja jedyna szansa to myśleć tak jak pisali koledzy po czołgu. Jeżeli chodzi o linie, jeżeli nie przejawiasz umiejętności wykorzystania czołgu w terenie, najlepiej linia do is-7.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...