Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet z Cyfrowego Polstatu do Lola ?

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj była u mnie ktoś z ofertą zmiany internetu na ten z Cyfrowego Polstau ( albo Plusa ). Niestety w domu była moja mama, która za bardzo się nie zna, ale ta osoba co była mówiła coś o 1500GB. Jakby serio takie 1500GB transferu było to chyba by starczyło na miesiąc xD. Tylko jeszcze ciekawe mnie ping. Ma ktoś ten internet ? Aktualnie mam internet od dostawcy z miasta. Kiedyś był spoko, ale teraz ponad 70pingu i lagi ;/

Opublikowano

Mam ten internet. Spoko działa w LoLu 60-70 pinga w godzinach 20-23 W nocy pobiera megaaaaa dobrze.

Da sie spokojnie grac

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Opublikowano

Mam neta z plusa, transfer miesięczny różni się z tym co oferuje cyfrowy polsat, mimo że jest to też polkomet(chyba).

Ja mam +/- 100 GB miesięcznie i starcza na lajcie.

Ping jak to poza miastem mam 40-60, w godzinach szczytu 90, ale lagów nie ma.

Całkiem dobrze działa internet, jeśli jest to jeszcze LTE, to bangla aż miło :D

Opublikowano

Sąsiad ma Cyfrowy Polsat Nielimitowany, Ma 4 krechy LTE ( z antenką za 100 zł ) ma 27 Pingu i na Speed Teście wykazuje mu Download 50 mb/s ^^ a pobierało czasami po 17 mb chodzi mi o pliki na moich oczach xD 

Także jak najbardziej polecam, masz 2 tyg w razie '' W '' żeby zwrócić internet, jednak Polecam wszystko tylko nie Kołostrade.

Gracz:
League Of Legends
Metin2

iIChaampIon_eune_412_3.png

Opublikowano

Witam. Wczoraj była u mnie ktoś z ofertą zmiany internetu na ten z Cyfrowego Polstau ( albo Plusa ). Niestety w domu była moja mama, która za bardzo się nie zna, ale ta osoba co była mówiła coś o 1500GB. Jakby serio takie 1500GB transferu było to chyba by starczyło na miesiąc xD. Tylko jeszcze ciekawe mnie ping. Ma ktoś ten internet ? Aktualnie mam internet od dostawcy z miasta. Kiedyś był spoko, ale teraz ponad 70pingu i lagi ;/

Internet z polsatu top 1, jedyne ogarniczenie to wlasnie transfer.

Mam 30 mg predkosc i na steamie pobiera mi po 6-7 mb. Upload 11 mb.

POLECAM !

Opublikowano

No spoko. Widzę, że git opinie. 

A mieszkanie w jakiś dużych miastach typu Warszawa czy Kraków czy coś mniejszego ?

Bo wiadomo, że w większych miastach pewnie lepiej działa.

Opublikowano

No spoko. Widzę, że git opinie. 

A mieszkanie w jakiś dużych miastach typu Warszawa czy Kraków czy coś mniejszego ?

Bo wiadomo, że w większych miastach pewnie lepiej działa.

Mieszkam na zadupiu, gdzie psy dupami wode pijo i mam zasieg LTE. Elegancja. Ten internet mam 3 rok i narzekam tylko wtedy jak 500 osob mi sie pod wifi podlaczy.

Opublikowano

Internet z limitem to największy bład jaki można zrobić, ja taki zrobiłem 5 lat temu, był to cyfrowy polsat, najgorszemu wrogowi tego nie życzę, był szybki, ale internet z limitem danych to nie internet, i NA BANK nie 1500GB bo tego się nie da zużyć w miesiac.

Opublikowano

Internet z limitem to największy bład jaki można zrobić, ja taki zrobiłem 5 lat temu, był to cyfrowy polsat, najgorszemu wrogowi tego nie życzę, był szybki, ale internet z limitem danych to nie internet, i NA BANK nie 1500GB bo tego się nie da zużyć w miesiac.

5 lat temu to miałeś może 15GB limitu...

Sam gram na LTE bo na wichurze stacjonarny mam słaby xD  Na ping nigdy nie narzekałem. Pozostaje tylko kwestia tego limitu jeśli faktycznie jest jakiś duży to nie powinno być problemu.

Opublikowano

Coś mi wierzyć nie chce 1500GB limitu -,- ja mam od bardzo dawna lte jak dopiero reklamowali ETE a potem LTE to limit miałem 14GB i mogłem to wyjechać w pare dni, a sama prędkość u mnie to 2,1mb/s a upload 1.5mb/s oczywiście nie mega bity , tylko normalnie. A tera właśnie jeden starter za 5 zł wkładam do telefonu z lte to chodzi mi po 32mb/s 

a ping 23ms :) Tak więc polecam

Tylko uważaj bo pierwszy raz słyszę o limicie który przekracza 1500gb chyba ci mówiła o transferze nocnym a nie dziennym .

@Edik

A jak babka przedstawiła się że jest od strony Cyfrowego Polsatu SPYTAJ SIĘ O DOWÓD LUB LEGITYMACJE OD STRONY CYFROWEGO POLSATU

Czemu? 

Bo tera jest od c***a osób które podrabiają się pod duże firmy typu lte, dają wam umowę tam np. Wasza chata zostanie sprzedana w ciągu 31 dni albo bierzecie kredyt w frankach . 

Tak więc uważaj na takie osoby. bo ja już na takiego jebanego gościa trafiłęm. Zadzwoniłem to firmy Cyfrowego Polsatu i oni powiedzili że nikogo w systemie nie mają takiego Pana policja przyjechała i go zabrała .

Opublikowano

5 lat temu to miałeś może 15GB limitu...

Sam gram na LTE bo na wichurze stacjonarny mam słaby xD  Na ping nigdy nie narzekałem. Pozostaje tylko kwestia tego limitu jeśli faktycznie jest jakiś duży to nie powinno być problemu.

Na moim aktualnym internecie w ciagu miesiaca zużywam około 200gb, żyjemy w takich czasach że ogladanie filmów w wysokiej rozdzielczości to standard, czasami trzeba pobrać gre na steamie i to też kilkanaście GB, według oferty CP ma internety 30, 50, 80, 100GB, może komuś to wystarczy, ale nie mi. 

Opublikowano

Byłem  dziś w salonie Plusa i pokazałem ulotkę którą dostałem ( tam nic nie ma napisane o tym 1,5TB ). Gościu powiedział mi, że jest dostępna ta oferta.

Na jakiejś innej ulotce pokazał mi, że dostępny jest ten internet LTE bez limitu danych za 35 albo 40zł. Zapytałem po co te pakiety danych to odpowiedział, że jak sie jest poza zasięgiem LTE to wtedy ma się pakiet a jak w zasięgu LTE to jest bez limitu. 

Ogólnie na telefonie w domu zazwyczaj mi łapie ten HSPA a rzadziej LTE ale ten gościu powiedział, że routerze będzie lepiej.

Jak myślicie, warto spróbować ?

Jeszcze będę szedł do tego salonu. Co mógłbym się ich wypytać jeszcze ?

Opublikowano

Byłem  dziś w salonie Plusa i pokazałem ulotkę którą dostałem ( tam nic nie ma napisane o tym 1,5TB ). Gościu powiedział mi, że jest dostępna ta oferta.

Na jakiejś innej ulotce pokazał mi, że dostępny jest ten internet LTE bez limitu danych za 35 albo 40zł. Zapytałem po co te pakiety danych to odpowiedział, że jak sie jest poza zasięgiem LTE to wtedy ma się pakiet a jak w zasięgu LTE to jest bez limitu. 

Ogólnie na telefonie w domu zazwyczaj mi łapie ten HSPA a rzadziej LTE ale ten gościu powiedział, że routerze będzie lepiej.

Jak myślicie, warto spróbować ?

Jeszcze będę szedł do tego salonu. Co mógłbym się ich wypytać jeszcze ?

Jaki masz czas odstapienia od umowy, weź na test.

Opublikowano

Siemka ja mam pytanie, mieszkam na zadupiu totalnym tak jak ktoś pisał wyżej. Na telefonie mam zasięg 3g 2 kreski mam możliwość załatwić sobie nielimitowany internet LTE bo kończy mi się umowa

wiadomo chciałbym mieć ten LTE bo to duże ułatwienie tylko teraz jest pytanie czy, jestem laikiem - czy jak kupie router jakiś mega + antene to coś pomoże to ściągnie mi sygnał czy raczej nie ma szansy ? :D  ? ktoś miał taką sytuację i może się wypowiedzieć ?

16k7y4p.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...