Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie mogę zareklamować swój kanał na youtube ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka.

Mam takie otóż pytanie.

Od stycznia zacząłem regularnie nagrywać filmy i muszę przyznać że przybyło mi około 10-15 widzów , tak ta liczba mnie nie satysfakcjonuje...

Chodzi mi głównie o to gdzie bym się mógł reklamować ?

Bo mnie to trochę irytuje że film który montowałem 1-2 godziny obejrzy zaledwie 20 osób :(

Korzystam ze strony letsplej.pl , ale najwidoczniej ona nie wystarcza.

Link do kanału: https://www.youtube.com/user/KarekTv

Proszę o podawanie jakiś propozycji.

Opublikowano

Możesz wrzucać to na specjalne grupy na facebooku lub komentować filmy, przez co możliwe, że ktoś wejdzie na twój kanał i zobaczy co nagrywasz. Możesz jeszcze na różnych forach zakładać tematy tego typu.

Opublikowano

Nic dziwnego, że widzów zbyt wielu ci nie przybywa, skoro nagrywasz Minecrafta.

Minecraft niema nic do rzeczy zobacz np. na Fabka bądź Jedyy oni mają tylko minecrafta a jakoś z dnia na dzień kilka widzów dochodzi.

Opublikowano

Minecraft niema nic do rzeczy zobacz np. na Fabka bądź Jedyy oni mają tylko minecrafta a jakoś z dnia na dzień kilka widzów dochodzi.

Ma, ma. Na YT jest już tego tyle, że jeśli ktoś szuka ciekawego kanału dotyczącego tej gry, to mając wybór wśród tysięcy podobnych kanałów, najprawdopodobniej nie wybierze twojego.

Żeby zdobyć widzów musisz nagrywać coś, czego na innych kanałach nie ma, albo nagrywać to co już jest, ale dużo lepiej od innych.

Jak idziesz do sklepu po np. szynkę, a w sklepie masz dostępny tylko jeden rodzaj, to wybierasz ten dostępny, jeśli tych rodzajów jest 5 (powiedzmy że wszystkie są w tej samej cenie), to wybierasz ten najsmaczniejszy.

Podobnie jest na YT - widzowie nie mając innego wyboru, wejdą na twój kanał. Jeśli jednak mają wybór pomiędzy innymi kanałami, które są lepsze, to widzów ci nie przybywa.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Reklama na Facebooku, google, youtube, oraz współpraca z innymi youtuberami naprzykład zagranie z popularnym youtuberem w odcinku :x

Osiągnięta liczba postów :

50-100-150-200-250-300-350-400-450-500-550-600-650-700-750-800-850-900-950-10000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...