Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czolg

xeess

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no dobra ale kv-2 moze zniszczyc wiekszosc czoglow od V tieru do VII zniszczyc na 1 lub 2 pestki a kv-1s bedzie strzelam az w koncu zabije.

Opublikowano

no niby tak ale wiekszosc map jest rozbudowana o szczegoly domy itp wiec artyleria jest teoretycznie bezuzyteczna sporadycznie zabije a kv-1s jest szybkie i dojedzie i szybciej go zniszczy

Opublikowano

Kv-1s to tier V, niewidze powodu ekspić gorszej sztuki jak Kv-1 jest o wiele lepsze, a dotego fajniejsze. Zanim się obejrzysz to będzisz miał elite na nim. KV-2 ma swoje wady i zalety jednakże to droga do arty Kv-85 to medy i heaviki a t-150 to heaviki. Zależy czym preferujesz grać

Opublikowano

no ok ale jak kv-2 kupisz pociski z duza penetracja i go wymaxujesz to jest silna

136 peny na goldzie przebija wszystko powiadasz? Sidescrap i tylko gąski zerwie. KV-2 to typowy troll-fun tank z HE. AP są nie opłacalne no chyba że ktoś gra nim jak medem i flankuje innych :D

Opublikowano

Idź w KV-2, polecam. Mam na nim "przegrane" ponad 2300 bitew, ale... no właśnie ale. Po KV-1, trzeba mocno ścisnąć pośladki i "przegrać" około 300-500 bitew, by dostrzec walory tego czołgu (czyt. nauczyć się nim grać i wyrobić cierpliwość).

Pierwsze co, to zniechęci Cię jego prędkość. KV-1 to zając w porównaniu z tą... lodówką ;)

Dwa. Czas przeładowania działa, który wynosi (mogę się mylić) około 25 sekund!!! Wieki, długo, bardzo długo.

No i trzeci mankament, czyli papierowa wieża. Praktycznie każdy czołg wali w twoją wieżyczkę bez wiiększego problemu. No chyba, że w plutonie (przeciwnika) znajdzie się Pz1c, to możesz go rozjechać, a on tobie może... nic :D.

Ale jest jedna wielka ZALETA. Ta zaleta to działo. Mówimy oczywiście o 152 mm, czyli trollu nad trolami (no nie, w sumie są teraz jeszcze japońce). Jak ma się szczęście, to można V-VI tier posłać do piachu na raz, co prawda rzadko, ale zdarza się :lenny:. Raz nawet udało mi się pier@!&! ISa-3 z podpałką  :D. Dostał z bliska i w dupala  ;).

W mojej "lodówce" mam 4-ro perkową załogę (prawie), dosyłacze, skupiacze, wentyle, malowanie na czołgu (wiem, wiem dużego sensu to nie ma, ale co tam :) ). Czas przeładowania mam poniżej 20 sec...

Ja polecam. Tylko pamiętaj: Jak spudłujesz, to najczęściej jesteś już wrakiem.

Tak na zachętę. Tyle można zadać DMG:

tw882_shot_057.jpg

A tyle uszkodzić modułów na raz (+ celowniczy ) ;) Wiem, wiem, to był Grillek, ale dwa "piętra" wyżej jest Nosorożec z 6-cioma  :lenny: 

zq950_shot_067.jpg

test

Opublikowano

Czołg Kv-2 może i jest dobry,ale zwróć uwagę na to,że po wystrzale ładuje jakieś 16s. Ta linia idzie w artylerię,a jeśli jesteś początkującym graczem lepiej idź kv-1s i w Is-7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...