Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyszukać informacje o zdjęciu?

HiVeSx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem kiedyś, że są sposoby, żeby znaleźć szczegółowe informacje o zdjęciu umieszczonym w internecie. Nie chodzi mi o szukanie w google czy tineye, tylko o takie sprawy jak urządzenie z którego wykonano zdjęcie, data, a nawet współrzędne geograficzne. Wypowie się ktoś czy to prawda? Jeśli tak, to czy jest to trudne do wyszukania?

P.S. Nie wiem czy dobry dział, ale nie znalazłem żadnego lepszego.

Opublikowano

Pisze w nim , znajdź po prostu program co  odczyta metadane Exif i IPTC.

Nawet exploator plików windowsa to robi bez problemu, w w8 i w10 widać dokładnie wszystkie dane

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

­

Pisze w nim , znajdź po prostu program co  odczyta metadane Exif i IPTC.

Nawet exploator plików windowsa to robi bez problemu, w w8 i w10 widać dokładnie wszystkie dane

Jest napisane*

Dodatkowo nie wszyscy posiadają wiedze co to Exif etc więc mógł byś bardziej merytorycznie podejść do pomocy.

Program Opanda Exif powinna Tobie pomóc odczytać takie dane, jeśli chodzi o współrzędne to już kwestia tego jak ktoś miał aparat ustawiony.

41468d1996045.gif

Opublikowano

Skoro napisałem wyraźnie że windows pokazuje to w czym widzisz problem ? Każdy inny program pokazuje dokładnie to samo więc po co instalować i szukać jak już ma tylko nawet nie wie że ma taki program. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

­Obawiam się że Opanda pokaże Ci zdecydowanie o wiele więcej informacji na temat zdjęcia niż sam WIn. Jeśli takie informacje były by ogólnodostępne bez dodatkowego oprogramowania wówczas takie programy jak Opanda by nie powstały. Dodatkowo może koledze który zakładał temat chodzi o jeszcze jakieś inne informacje ? A Opanda mówi na temat zdjęcia wszystko.

41468d1996045.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...