Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy serwer Free-Build z nawiązką RP ma szanse się wybić? (Screeny mapy)

Zagrasz kiedyś na serwerze Freebuild/RP?:  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz kiedyś na serwerze Freebuild/RP?:

• TAK.
    • NIE (Napisz dlaczego nie).
    • NIE WIEM, Zobaczę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, naszła mnie chęć zrobienia jakiś mały dobry serwer o tematyce Free-Build z nawiązką RP. Tylko nie wiem czy jest sens tworzyć coś, bo teraz sama era serwerów Survival czy tam Hardcore. A serwera z Freebuildem nie znalazłem takiego jakiegoś dobrego, który mógłby być nazwany Freebuildem. 

Co do serwera..planuje serwer zrobić jak najlepiej, jakieś atrakcje..jakaś oryginalna ciekawa mapa. Działki..sklepy, budynki miejskie, mieszkania itd. Wszystko co się da zrobić w minecrafcie i jakoś to zrobić aby miało to głowę i nogi :D

Jak będę widział że jest sens stworzenia takiego serwera mogę kiedyś taki zrobić :D Bo ja dla siebie serwera nie robię :D

Co do mapy jest zbudowany komisariat policji, dworzec PKS, domy mieszkalne tzw. bloki, dworzec kolejowy PKP - w trakcie budowy..i wiele wiele innych w trakcie budowy..lubw  realizacji pomysłu. Tak więc mam pytanie do Was, zagralibyście na takim serwerze kiedyś jak by powstał? Co do pomysłu serwera nie chcę pisać, gdyż może ktoś zrobić plagiat. 

9xRAX2Q.png

ocCsVK3.png

fiIq4Wa.png

qYLQ4yB.png

IedEyVP.png

2ZgieLj.png

J7xDEPQ.png

J1oMOs2.png

Opublikowano

Coraz mniej osób interesuje się takimi trybami, sam nie wiem czemu, chyba graczom nie chce się po prostu myśleć w trakcie gry, zarządzać ekonomią etc. Prawda, że Freebuild+RP nie ma szans osiągnąć takiego sukcesu jak surivale/hardocory z topki (mówię tu o polskim rynku) i szczerze, to nie wiem czy jest jakikolwiek sens tworzenia czegoś takiego, jeśli liczysz na sporą liczbę osób online. 

^ to wszystko wynika z moich obserwacji, spotkałem się z całkiem odmiennymi opiniami, więc sam nie wiem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...