Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawnie używać backupu na hostingu Enderchest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie, mam taki problem otóż zepsułem sobie mapkę i chciałbym to jakoś cofnąć ale nie wiem jak, wiem, że to jakos sie z backupami robi ale nie wiem móglby mi to ktoś wytłumaczyć po kolei z góry dzięki :D

Opublikowano

Na hostingach istnieje opcja backup. Klikając w tą opcje wyświetlają ci dane (login:hasło) do serwera ftp, w którym są pliki zapisywane co 24h

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

Na hostingach istnieje opcja backup. Klikając w tą opcje wyświetlają ci dane (login:hasło) do serwera ftp, w którym są pliki zapisywane co 24h

Wszedłem w to przez FTP (WinSCP) i nie wiem co dalej robic :]

Opublikowano

O ile się nie mylę to posiadasz na stronie serwera w zakładce backup automatyczne przywracanie kopii serwera.

Pamiętaj, że każdy backup dziennie wykonuje się między 3-5 w nocy, dlatego będziesz miał cofkę obecnych plików.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

O ile się nie mylę to posiadasz na stronie serwera w zakładce backup automatyczne przywracanie kopii serwera.

Pamiętaj, że każdy backup dziennie wykonuje się między 3-5 w nocy, dlatego będziesz miał cofkę obecnych plików.

Nie mam automatycznego ;]

Opublikowano

Nie mam automatycznego ;]

Skoro nie posiadasz automatycznego backupa, to jak chcesz go przywrócić bo chyba nie rozumiem..

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Według mnie najlepiej robić backupa z strony www webftp skompresuj do zip

I gdy chcesz wgrać np plugins to zmieniasz np na plugins1 (tak na wszelki wypadek lub możesz usunąć)

Rozpakowujesz to co np kilka h przed spakowałeś tworzy się folder archwum_nazwa i z stamtąd przenosisz pliki backup wykonany w kilka sec zanim z ftpbackupa zgrasz na kompa i dalej na serwer minie kilka godzin

Myślę że pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...