Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Divine Gate - czyli wreszcie coś dobrego.

TheRyuuzaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tym anime? Według mnie bosko się zaczyna, i jak dla mnie wreszcie coś wartego uwagi. Sama fabuła nieźle się rozkręca a po 4 odcinku, chce się tylko jeszcze bardziej oglądać to anime.

Opening mi sie strasznie podoba, jak i kreska. Motyw strasznej przeszłości idealnie tutaj pasuje, i się też dobrze rozkręca, tylko według mnie lepiej by było gdyby nie ten 2 pan nie odkrył, że ten aoto to ten aoto :D

Co sądzicie o tym tytule? Jak dla mnie wreszcie coś wartego uwagi.

.

Opublikowano

Wstępne oceny i komentarze zarówna na AnimeDB jak i na MAL'u nie są zbytnio przychylne. Cóż... poczekam aż cały sezon wyjdzie i obejrzę. Może przełknę na raz i nie będzie tak boleć jak mówią :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@"Pitbull !"  

Nie kierowałbym się czyimiś ocenami, tylko sprawdził samemu. Też po tych ocenach myślałem że coś słabego, ale mi się spodobało, i jak dla mnie wreszcie coś wartego uwagi :)

twojego nicku nie da się oznaczyć :F

.

Opublikowano

@TheRyuuzaki I żeby było mało to jeszcze @UP nie działa...

Wiadomo, iż nie można sugerować się czyimiś ocenami, ale to zawsze jakieś naprowadzenie czego szukać. Fakt faktem, mam na swojej liście pozycje, które bardzo przypadły mi do gustu, a ich średnia ocena jest bardzo niska jak i na odwrót. Niemniej jednak poczekam sobie, aż wyjdzie cały sezon. Jakoś nie lubię oglądać anime z tygodnia na tydzień.

Opublikowano

Jestem po pierwszym odcinku.

OP i ED jak dla mnie słabe, nie spodobały mi się, lepsze soundtracki.

Postacie, takie sobie, średnie bym powiedział: 

Aoto - ­Emos, like Sasuke / Itachi, bardziej Itachi.

Akane - Chłopak z czerwonymi włosami, ogień i te sprawy, o głosie Natsu z FT

Midori - Nie mieli ją jak nazwać to dali jej Midori od koloru włosów, oczów  xD Podobnie w sumie jest z Akane i Aoto (tutaj akurat kolor włosów nie ma nic do rzeczy)

Animacja i wygląd postaci lepszy niż w Bubuki Bura(n)ki, według mnie przyjemniej się ogląda (Czy CGI, 3D to przyszłość branży anime? Jak nie ecchi z faPułą to CGI w marnym wykonaniu)

Studio:

Pierrot, tyle powinno wystarczyć, ale jest cień szansy, jak zresztą zawsze, że tego bardzo nie spieprzy.

Czytając wypowiedzi na tanuki 3 czy tam 4, podobno to tani dramat polany psychologicznym sosem. Dramat, cierpienie, dramat, dramat, cierpienie, tani dramat. No fabuła do jakiś genialnych nie należy, nie zapowiada się na super bajkę, aczkolwiek przeszłość Aoty póki co nie wydaje się taka znowu bardzo zła ;)

Jeśli chodzi o oceny na malu: 

3847 miejsce / 2,949 osób porzuciło / średnia ocena: 6,82. Aktualnie oceny są dawane z odcinka na odcinek, większe znaczenie będą miały jak się seria zakończy i wszyscy ocenią jako całość.

Wiadomo, iż nie można sugerować się czyimiś ocenami, ale to zawsze jakieś naprowadzenie czego szukać. Fakt faktem, mam na swojej liście pozycje, które bardzo przypadły mi do gustu, a ich średnia ocena jest bardzo niska jak i na odwrót. 

Opublikowano

­@TheRyuuzaki

Masz mnie tutaj xD Oczywiście nie wszystko, ale coś tam się znalazło od niego. Mamy mniej więcej podobne zdanie :)

Opublikowano

­@TheRyuuzaki

Masz mnie tutaj xD Oczywiście nie wszystko, ale coś tam się znalazło od niego. Mamy mniej więcej podobne zdanie :)

Straciłeś tutaj swoją wartość, biorąc teksty od jakiegoś zdrowo walniętego pojeba. A ja się dziwiłem co ty tak strzelasz pierdołami. I nie, zdania podobnego nie macie po prostu próbujesz się utożsamiać z nim

Divine Gate-boski tytuł, diabelska zawartość. Którą można wyjebać prosto do kosza, albo wgl po nią nie sięgać

Opublikowano

Straciłeś tutaj swoją wartość, biorąc teksty od jakiegoś zdrowo walniętego pojeba. A ja się dziwiłem co ty tak strzelasz pierdołami. I nie, zdania podobnego nie macie po prostu próbujesz się utożsamiać z nim

Divine Gate-boski tytuł, diabelska zawartość. Którą można wyjebać prosto do kosza, albo wgl po nią nie sięgać

mi tam się podoba :v

.

Opublikowano

@<span itemprop='name'>1373230489-U611928.pngselweron
Niby nie muszę się tlumaczyć, ale należy się małe sprostowanie. Facet, przestań pieprzyć xD Jedyne jakie teksty skopiowałem w 100% to "Emos" (rodzice, Itachi i te sprawy) w sumie to akurat prawda, każdemu kto oglądał Naruciaka mogło się skojarzyć oraz Bubuki Buraki bo to jest śmieszne :P O Akane trochę wspomniałem, trzeba być zresztą głuchym i ślepym, żeby Natsu nie poznać. Pierrot, nie wiemy od dziś, że gówniane studio.Mamy podobne zdanie, co do innego anime jak Ansatsu ogląda się super 9-9,5/10 zaś on chyba nie dał więcej jak 7/10 Mimo iż fajnie się go ogląda jak i Spycha tak samo, wiele razy mamy podobne zdanie a dużo też jest bajek, w których nasze oceny są jak niebo i ziemia.

Opublikowano

Divine Gate to kolejny śmieć z obsadą gimbusów, nie widzę w tym nic porywczego, nic innowacyjnego, nic co by przyciągało uwagę.

Powiem więcej, całkiem nie rozumiem ludzi których jara oglądanie bajek z .. no właśnie, takimi tworami

296806.jpg

Rozumiem, że trzeba mieć jakiś fetysz na punkcie rysowanych pluszaków i innych pokemonów, ale żeby aż tak?

Czasem się zastanawiam jakim cudem trafiłem do tego działu, do tej wylęgarni odtrąconych przez społeczeństwo jednostek, koniobijców opętanych żądzą oglądania małych dziewczynek.. Pewnie zaraz mnie tu jakiś fan kinematografii mongolskiej poprawi, ale co mi tam, czekam na wasz ból dupy.

@1373230489-U611928.pngselweron

Silver akurat od zawsze pierdolił bez najmniejszego sensu. Jakbyś oglądał takie gówna jak on to też by ci psycha siadła. Jestem niemal pewien, że również zacząłbyś adorować jakiś youtubowych mafiozów z wydziału animacji dla zjebów. Poważna choroba, a ty się jeszcze chłopaka czepiasz..

417711489342956987022.png

Opublikowano

@TheMadMan9512

Skoro chcesz, 1:00 a Ja wraz z moim "bólem dupy" wkraczam na scenę, mode on:

Okrutny Mad, żadnych zahamowań :( btw. bądź nim, oglądaj podobne gówna, wystawiaj im 8-9 i miej pretensje. Zostańmy przy opcji: Gówno dla jednego, hit dla drugiego. Chińszczyzna jak Divine to nic innowacyjnego, nowego, ale nadal w pewnym stopniu watchable... Selweron + Kampfer = 10/10. Nie ma to jak śmieszkować po nocach xD

Co do tworów. Widzę, że Tobie też bardzo się nudzi o tej porze i sam już nie wiesz o czym pisać  xD Nie pierwszy i nie ostatni. Potraktuj to jako zwykłe, zapełnienie tła. Dopóki nie jest mega wkur* jak ten w Dangaronpa dla przykładu, to niech wygląda jak chce. Kilka innych dziwnych "tworów" 

Tysiące innych pluszako podobnych postaci, czy co tam oni jeszcze mają. Sama seria Pokemon wystarczy całkowicie. 
Opublikowano

@TheMadMan9512

Cześć maduś, gdzieś był jak Cię nie było? Bo mi się trochę przykrzyć zaczęło bez Ciebie :P

Zaś odnośnie tematu, to z jednej strony popieram, iż oglądanie, a co gorsza wzorowanie się na opinii Bukiego to nie jest dobry pomysł, ale nie musicie naskakiwać tak na silvera. Ważne by chłopak się naprostował :)

#edit

Panowie, nie wszczynajcie gównobrzy. Rozumiem, że się trochę spokojniej, a i zarazem nudniej zrobiło, gdy Why wyciął z tego działu raka w postaci Moderatora Anime, a Royal i armoro jakby trochę ucichli, ale to nie powód byśmy sobie do gardeł skakali...

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngPitbull !

Też mi się przykrzyło za Madusiem w dziale. Kto sobie skacze do gardeł to skacze, drugi weźmie na żarty ;)

Faktycznie, jak cicho teraz... oczywiście komuś tej gównoburzy strasznie brakowało i musiał wznowić, drugi poszedł w jego ślady... Ja wcale nie lepszy bo to ciągnę dalej, a spamu w dziale coraz więcej. Ou, chyba nie dobrze.

Co do sprostowania. Jak miło, że wierzysz we mnie. Jeśli chodzi o jutubera, jeżeli np. Ty jako widz uważasz, że Boku Dake to świetne anime, on też tak uważa, macie dokładnie identyczne zdanie, to jesteś tak samo (rzekomo) jebnięty jak on? To by oznaczało, że prawie wszyscy są xD to też się tyczy innych kreskóweczek.

@TheMadMan9512

Za dużo grania. Wyśpij się i wtedy spróbuj... albo może lepiej nie staraj się zrozumieć bo bardziej zgłupiejesz xD

Opublikowano

Będę z tobą szczery, masz chłopie 20+ lat, a czuję się jakbym czytał posty sześciolatka.

Bynajmniej nie jest to od niewyspania. Zero ładu i składu, a sensu to jak igły w stogu siana szukać.

Wracając do tematu - Divine Gate to kolejny już gniot, recenzji podobnych macie na pęczki, wystarczy wejść do odpowiedniego działu.

Jeśli podoba się wam to coś, sugeruję wziąć dwa dni wolnego i spędzić ten czas na świeżym powietrzu, z dala od wszelkiej maści bajek.

UWAGA! Niestosowanie się do rad lekarza może doprowadzić do impotencji, radzę wziąć to sobie do serca.

Testowane na royalu.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Selweron + Kampfer = 10/10. Nie ma to jak śmieszkować po nocach xD

Byłem chłopakiem w wieku dojrzewania jak to oglądałem.

Chyba mi nie powiesz że lepsze to

http://imgur.com/nCuhmtV

od tego

http://imgur.com/5MtPuIV

^ bez img bo mi jakieś k***a Nie masz uprawnień aby używać tego rozszerzenia obrazków na forum. Poprawny format to: http://www.domain.com/picture.gif, nie poprawny format to: http://www.domain.com/picture.one.gif wyskakuje

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

@Wokoren™

Skoro tak, zwracam honor. W Kampferze chyba najgorsze co mogło być, albo jedna z najgorszych rzeczy to główny bohater. Divine Gate - zapychacz, który ma dostarczyć minimum jakiejś rozrywki? w oczekiwaniu na kolejne odcinki, sezonowych perełek. Nie miałem do tego jakichkolwiek oczekiwań. Czasami też dobrze jest / było obejrzeć kilka s**tów, żeby jakieś te porównanie mieć. 

Nie hentai, więc jeszcze watchable, ale podobne animowane rzeczy odchodzą w zapomnienie. 

Opublikowano

Jestem po pierwszym odcinku.

OP i ED jak dla mnie słabe, nie spodobały mi się, lepsze soundtracki.

Postacie, takie sobie, średnie bym powiedział: 

Aoto - ­Emos, like Sasuke / Itachi, bardziej Itachi.

Akane - Chłopak z czerwonymi włosami, ogień i te sprawy, o głosie Natsu z FT

Midori - Nie mieli ją jak nazwać to dali jej Midori od koloru włosów, oczów  xD Podobnie w sumie jest z Akane i Aoto (tutaj akurat kolor włosów nie ma nic do rzeczy)

Animacja i wygląd postaci lepszy niż w Bubuki Bura(n)ki, według mnie przyjemniej się ogląda (Czy CGI, 3D to przyszłość branży anime? Jak nie ecchi z faPułą to CGI w marnym wykonaniu)

Studio:

Pierrot, tyle powinno wystarczyć, ale jest cień szansy, jak zresztą zawsze, że tego bardzo nie spieprzy.

Czytając wypowiedzi na tanuki 3 czy tam 4, podobno to tani dramat polany psychologicznym sosem. Dramat, cierpienie, dramat, dramat, cierpienie, tani dramat. No fabuła do jakiś genialnych nie należy, nie zapowiada się na super bajkę, aczkolwiek przeszłość Aoty póki co nie wydaje się taka znowu bardzo zła ;)

Jeśli chodzi o oceny na malu: 

3847 miejsce / 2,949 osób porzuciło / średnia ocena: 6,82. Aktualnie oceny są dawane z odcinka na odcinek, większe znaczenie będą miały jak się seria zakończy i wszyscy ocenią jako całość.

Nie rozumiem, Pierrot ma wiele dobrych tytułów na swoim koncie.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPowietrzeKanada

Z tego co słyszałem od Pierrota jest dobre GTO czy Kingdom, w szczególności drugi sezon, ale takim Naruto Shippuuden czy Tokyo Ghoulem niezbyt się popisali. Bleachem chyba też. Czekam na kolejny sezon Akatsuki no Yona. Może dadzą. Jak przypominam sobie screeny z niektórymi twarzami od Pierrota to japier* Podobnie zresztą jak Toei Animation i Dragon Ball Super. Gdyby nie 6 wszechświat to bym porzucił.

Bądźmy szczerzy, nie jest to poziom: Sunrise (od Code Geass) Bones, Madhouse, Kyoto Animation (przynajmniej kolorki ładne tutaj są xD)

Opublikowano

Nie jestem zbytnio wymagający do anime, obejrze wszystko co jest ciekawe.

Pooglądałem inne tytuły i hype na divine gate jakoś spadł, ale nadal te anime będę oglądał.

Może zmieńmy lekko temat.

Co sądzicie o Boku dake ga Inai Machi?

Mi osobiście się bardzo podoba

.

Opublikowano

Nie jestem zbytnio wymagający do anime, obejrze wszystko co jest ciekawe.

Pooglądałem inne tytuły i hype na divine gate jakoś spadł, ale nadal te anime będę oglądał.

Może zmieńmy lekko temat.

Co sądzicie o Boku dake ga Inai Machi?

Mi osobiście się bardzo podoba

bez sens o tym tutaj dyskutować jak masz o tym oddzielny temat.

Opublikowano

Wrażenia po 4 odcinku:

+ Soundtracki wpadające w ucho (np. drugi odcinek, 18 minuta)

+ Bardzo ładna kreska, design postaci. Podobny do tego z Redline'a. Animacja, w tym animacja walk też okey.

+ Super seiyuu, aczkolwiek na bardzo upartego dodałbym tutaj jeszcze jakieś <3

Firo Prochainezo z Baccano! / Kimblee z FMA:B
Shidare Hotaru z Dagashi Kashi / Itsuka Kotori z Date a Live
Natsu z Fairy Tail
Tatsumi z Akame ga Kill
Oda Nobuna z Oda Nobuna no Yabou
Akame z Akame ga Kill / Touka z Tokyo Ghoul / Isla z Plastic Memories
Kaneki Ken z Tokyo Ghoul / Elam z Arslan Senki / Brown Nicolas z Gangsta.
Okazaki Tomoya z Clannad / Gray z Fairy Tail
Shun z Shinsekai Yori 
Tepes Krul z Owari no Seraph / Konno Yuuki z SAO / Hinazuki Kayo z Boku Dake ga Inai Machi
Himawari Uzumaki z Naruto: The Last Movie
Kallen Kallen Stadtfeld   z Code Geass / Matoi Ryuuko z Kill la Kill
Aisaka Taiga z Toradora / Nora z Noragami / Erlic Alphonse z FMA:B
Acnologia z Fairy Tail / Kiba z Naruto / Inui z Shinsekai Yori
Ichimaru Gin z Bleach
Zeref z Fairy Tail / Akise Aru z Mirai Nikki / Gaara z Naruto
Gieve z Arslan Senki
Shiota Nagisa z Ansatsu 
Kinana z Fairy Tail
Kanou Sakura z Toradory
Kururugi Suzaki z Code Geass / Eucliffe Sting z Fairy Tail / Krusty z Log Horizon / Ferid z Owari no Seraph / Shougo z Psycho-Pass / Uta z Psycho-Pass

i kilka innych mniej znanych osób

+/Niektóre sytuacje idzie bardzo łatwo przewidzieć, drugie trochę mniej. Bajka tajemnicza.

+/Nutka dramatu. Nie jest to oczywiście poziom Shinsekai Yori itp. Raczej nie można się na nim wzruszyć, ale tak dla informacji, trochę jest, m.in.: śmierć rodziców głównego bohatera, jego przeszłość,

retrospekcje, w których ludzie są masowo zabijani bez możliwości ucieczki

Kilka AMV:
https://www.youtube.com/watch?v=9AL4MRRYc34 No tutaj jest kilka spoilerów dotyczących walk

Jak dla mnie przebiło Bubuki Buranki, Gakusen Toshi Asterisk, Kuusen Madoushi, Absolute Duo. Porównywalnie się ogląda z Rakudai Kishi no Cavarly. Tylko, że tutaj jest: dramat x tajemnice-zagadki / a tam była komedia x harem x romans.

Taki sobie przeciętniak / lekko ponad przeciętnej twór, dla niezbyt wymagających widzów o przyjaznej dla oka animacji, kresce. Od OST uszy nie bolą i póki co nawet dobrze się ogląda.

PS.

Najlepsze jedzenie naszej zielonej przyjaciółki?

Ogórki

Niesamowite xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...