Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Freedom.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,dzis gdy włączylem telefon po czym włączylem freedom normalnie klikając "start" wbilem do apki I chcialem sobie dodac gotówki.Wyskoczył błąd I było napisane ze brak połączenia.Wyłączylem gre po czym jeszcze raz włączylem freedom I chcialem kliknąc "stop" ale juz tym razem nie moglem tego zrobic poniewaz ukazał się taki komunikat. http://imgur.com/06e5pUy. I jest teraz caly czas włączony przez co pisze "brak połączenia"w sklepie play I youtube.Nwm jak to się stalo że włączylem I nie moge teraz wyłączyc.Ale bardzo was prosze o pomoc z wyłączeniem tego freedom`a.Za każdą pomoc dziękuje.ps:sr za błędy ale pisze z telefonu. Jak by to w czyms pomogło to telefon mam marki Huawei

Opublikowano

Nadaj Freedomowi prawa roota jeszcze raz.

Ewentualnie zmodyfikuj plik Hosts:

1. Download Total Commander from Play Store or HERE.
2. Install it in your Device.
3. Open Total Commander and goto Root of System. (/ )
4. Open the etc folder.
5. Find the file named "hosts", and hold it for 3 seconds. Choose edit file, and choose Total Commander Text Editor if prompted.
6. Delete everything and paste this at the first line: " 127.0.0.1 localhost". Copy it exactly, dont modify anything.
7. Save the file and overwrite if needed.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Napewno masz roota? xD

Sprawdź czy masz zainstalowane Supersu.

Jak masz to pobierz z apps.evozi.com root browser i wejdź w: / -> etc -> hosts (usuwasz plik hosts, reboot i gotowe).

#teams4bal

Opublikowano

Mam king root`a, spróbuje tego sposobu razeera I dam znać,jak to było możliwe że dało się kliknąc start ale juz stop nie...

Opublikowano

Mialem to podmienic nie usunąc...

Jeśli usuniesz stworzy się nowy.

Możesz spróbować też program Root Browser, lub host editor.

Opublikowano

Jeśli usuniesz stworzy się nowy.

Możesz spróbować też program Root Browser, lub host editor.

A mozesz mi powiedziec jak to zrobic?

Opublikowano

Pobierz Root Browser, wejdź w system - etc, na dole masz plik hosts, otwórz go jako plik tekstowy (najlepiej rb text editor) i dopisz 127.0.0.1 localhost. Jeśli masz jakieś inne hosty, dopisz przed nie #.

Opublikowano

Dalej to samo co wyżej ,pisze błąd przy zapisywaniu a zrobiłem identycznie jak powiedziales ;/

Przytrzymaj dłużej na pliku. Wyierz opcję usuń. Po restarcie urzadzenia wygeneruje się nowy plik.

#teams4bal

Opublikowano

Ale mi chodzi o wyłączenie tego freedom`a bo youtube tez mi nie dziala,wiec nawet jak naprawie ten sklep play to się będzie powtarzac.Więc prosze o jakies tipy jak wyłączyc tego freedom`a bo się pokazuje jak klikam stop to co dalem na ss na samej górze

Opublikowano

Usuń najpierw ten plik.

Opublikowano

Mam rozumieć że gdy wciskasz stop pojawia się błąd montowania?

Normalnie kliknąlem start a pozniej jak chciałem dac stop to ten błąd co na samej górze.

Więc jak ktos wie jak zmienic te permissions to prosze o odpowiedz,przez root explorer juz próbowalem I nic to nie dawalo.

Opublikowano

Spróbuj innym menadżerem plików.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...