Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LT

hubert231231231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z misjami na LT. Miałem amx elc teraz mam amx 12 t. Jednym słowem nie potrafię spotować. Jeżdżę po mapie, wyświetlam, gdy ktoś zniknie to od razu lecę go podświetlić, widzę jak dostają baty od mojej drużyny, korzystam z lornety, a na koniec bitwy widzę, że uszkodzenia zadane z moją pomocą są 300.... Nie raz już zrobiłem zwiadowce na HT ale na lekkich coś nie mogę. Wiem, że te france są troszkę ślepe i trzeba korzystać z camo ale bądź co bądź próbowałem jak mogłem i nic. Czytałem, że te dwa czołgi nie są typowymi scoutami więc może mój problem polega na tym, że zły czołg wybrałem.

Dla pewności zapytam się czy mój problem polega na złym wyborze czołgów (i braku dobrej załogi na nich, bo premki do nich nie mam)czy kompletnym braku umiejętności na lekkich?

Oglądam youtuberów jak grają scoutami, poznałem kilka miejscówek, widzę jak inni grają, naśladuje ich i misji za nic zrobić nie mogę ;/

Opublikowano

To że ty wspotujesz to tylko całe nic. Przytoczę sytuację:

Jesteś lightem A u zaświeciłeś wrogie czołgi B C D i przy nich już się tłuką sojusznicy E F G to dopuki ty nie stracisz wrogów z zasięgu radia dmg po spocie idzie do ciebie. Jednakże jeśli uciekniesz i wróg nie będzie w zasięgu twojego radia to dmg po spocie idzie na czołg sojusznika który jest najbliżej wroga gdyż on przez radio podaje pozycję wroga.

Co do krzaczków: jak wiesz gdzie jeździć to miej zawsze lornete,siatke camo na czołgu i racje(2 ostatnie opcjonalnie) i szybko misję skończysz.

Dam Ci wskazówkę z WoTa wziętą:

W czołgu lekkim ważniejsze od działa, jest radio. Light bez dobrego radia jest drużynie niepotrzebny.

Opublikowano

Zacznę od tego że AMX 12t jest najgorzym LT VI do spotowania (wg mnie) bo jeździ wolno w sensie długo się rozpędza i dużo prędkość traci na zakrętach. Za to z mojego doświadczenia AMX ELC jest jednym z lepszych czołgów do spotowania ma bardzo dobry kamuflarz, dodatkowo nisko sylwetka i ogólnie mały rozmiar powoduje że jest ciężko go trafić w pełnym ruchu, ale bez minimum 2perków czyli camo i dobrze mieć perk na zmniejszenie oporu gruntu (nie pamiętam nazwy, i żarówka na lekkim to podstawa bo jak nie masz to nie wiesz kiedy spie####. Poszukaj na wotreplays powtórek na danym czołgu i zobacz jak dany gracz gra, gdzie jedzie , jak się zachowuje itd.. 

signature.png

Opublikowano

@NiemaSkilla no właśnie z reguły jak poświecę to jestem w pobliżu schowany gdzieś za kamieniem lub budynkiem ale tak poza tym jestem blisko całego zamieszania.

@MksKuB zauważyłem, że nie ma tego przyspieszenia co ELC. A co powiecie o MT-25? Lepszy będzie? Jedyna moja premka do Churchill III więc 2 perki mógłbym zrobić na rosyjskie lekkie.

Opublikowano

A wiesz, że przez budynki, skały itd. się nie spotuje :P?

MT-25 ma dobrą mobilność, specyficzny pancerz i słabe działko. Są lepsze czołgi do spotowania, dąż do 13 90 ;).

Opublikowano

@up no tak ale jeśli zrobię spota i ucieknę za kamień to się chyba nic nie stanie? Chyba, że ja robiłem spota i uciekając pod kamień (ale nadal mając ich w zasięgu radia) traciłem te dmg :/ amx 12t na pewno zostawię żeby robić tą linię, bo podobno X daję radę ale póki co przyda mi się jakiś scout do misji ;) To mówisz, że MT25 to kiepski pomysł? Szukam czegoś na niskim tierze, bo bądź co bądź jestem dopiero przy swojej pierwszej VIII więc lekkich szybko nie wyexpie na wysoki tier ;)

Opublikowano

@up no tak ale jeśli zrobię spota i ucieknę za kamień to się chyba nic nie stanie? Chyba, że ja robiłem spota i uciekając pod kamień (ale nadal mając ich w zasięgu radia) traciłem te dmg :/ amx 12t na pewno zostawię żeby robić tą linię, bo podobno X daję radę ale póki co przyda mi się jakiś scout do misji ;) To mówisz, że MT25 to kiepski pomysł? Szukam czegoś na niskim tierze, bo bądź co bądź jestem dopiero przy swojej pierwszej VIII więc lekkich szybko nie wyexpie na wysoki tier ;)

Istnieje też coś takiego jak spot pasywny czyli kampisz w krzaku i spotujesz. Najlepsze czołgi to tego to moim zdaniem LTTB i 13 19

Opublikowano

Rób wz 132, tam od 6t da się spotować normalnie ;)

Ale 121 nie jest jakimś op, pożądanym czołgiem na CW, randomy.

Opublikowano

Ale 121 nie jest jakimś op, pożądanym czołgiem na CW, randomy.

Ale to jest czołg do misji, a nie kolejna linia...

Opublikowano

Ja jak rozpoczynam jakąś linię to zazwyczaj ją kończę. 13 90 lepiej robić.

Opublikowano

Hmm to chyba zrobię te 13 90 tylko trochę mi to czasu pochłonie, bo bądź co bądź długo expiłem KV4 mimo, że bardzo przyjemna dla mnie ta linia. A VII tych francuzików przyjemna jest?

Opublikowano

gram glownie lightami teraz i w LT najwazniejsze sa 3 rzeczy:

1. zasieg widzenia 

2. radio 

3. camo 

+ zaloga 

bez zalogi to ty bedziesz sie swiecil jak Ivan po wczasach w czarnobylu a nie przeciwnicy 

perki : zarowa camo i BiA 

przy ELC ze zrobionym camo na perku siatka jest niepotrzebna 

polecam poogladac filmiki na yt o mechanice spotowania w grze... 

Pozatym ELC to swietny czolg 3 linni ... chociaz jak sie kampi na 8 tierach to czasem swoi cie strzelaja ;)

Hmm to chyba zrobię te 13 90 tylko trochę mi to czasu pochłonie, bo bądź co bądź długo expiłem KV4 mimo, że bardzo przyjemna dla mnie ta linia. A VII tych francuzików przyjemna jest?

jezeli lubisz grac LT to nie ma ciezkiej linii ... 

Wszystkie sa przyjemne , 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Jeżeli umiesz grać  i sypiesz goldem/ masz dobre perki to tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...