Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Iphone 4S - kilka pytań.

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie powiem, że cały post jest skopiowany z forum dedykowanym apple, ale z racji tego że użytkownicy jabłek to straszni megalomanii, zadaję to pytanie tutaj. ;)

Przejdźmy do sedna...

Myślałem nad zakupem iphone 4S, ze względów finansowych jak i odpowiadającego mi rozmiaru, nie wyobrażam sobie chodzić z 5 calową cegłą, ale także i na start 4S będzie dużo lepszym rozwiązaniem niż szóstka, mam do was parę pytań.

1.) Na co zwrócić uwagę kupując przez allegro? ( Oczywiście zdaję sobie sprawę z paru dwóch rzeczy: Osoba prywatna, dostawa z polski )
2.) Dużo grasuję podróbek na allegro?
3.) Ile taki telefon jeszcze pożyję? Z góry mówię, że bardzo dbam o sprzęt.
4.) Czy 4S wygina się? W sensie czy łatwo jest go złamać? Pytam całkiem poważnie.
5.) Jak z płynnością systemu? Mam zamiar telefonować i używać przeglądarki www.
6.) Ile kosztuję wymiana baterii na nową? Raczej może być krucho z nią w używanych telefonach, prawda?
7.) Ile zajmuję iOS, zadowolę się wersją 8GB? Nie chomikuję rzeczy i bardzo lubię dbać o porządek, przynajmniej w obecnym macbooku mam zajęte zaledwie 18GB.

Czy aukcję z 4S 8GB w stanie bardzo dobrym za 450 PLN to dobra oferta? Czy raczej marna podróbka?
Opublikowano

1.) Na co zwrócić uwagę kupując przez allegro? ( Oczywiście zdaję sobie sprawę z paru dwóch rzeczy: Osoba prywatna, dostawa z polski )

2.) Dużo grasuję podróbek na allegro?
3.) Ile taki telefon jeszcze pożyję? Z góry mówię, że bardzo dbam o sprzęt.
4.) Czy 4S wygina się? W sensie czy łatwo jest go złamać? Pytam całkiem poważnie.
5.) Jak z płynnością systemu? Mam zamiar telefonować i używać przeglądarki www.
6.) Ile kosztuję wymiana baterii na nową? Raczej może być krucho z nią w używanych telefonach, prawda?
7.) Ile zajmuję iOS, zadowolę się wersją 8GB? Nie chomikuję rzeczy i bardzo lubię dbać o porządek, przynajmniej w obecnym macbooku mam zajęte zaledwie 18GB.

Czy aukcję z 4S 8GB w stanie bardzo dobrym za 450 PLN to dobra oferta? Czy raczej marna podróbka?

1. Na brak blokady icloud, sim locki itd. Najlepiej o dowód zakupu pytaj

2. Tak, ale żadna podróbka nie ma systemu ios

3. Masz na myśli aktualizacje? Nie jestem pewny ael to chyba była ostatnia, ale każda aktualizacja sprawia, że telefon działa wolniej, więc nie polecam aktualizować.

4. Nie, nie wygina się.

5. Demonem prędkości to on nie jest, ale działa w miarę płynnie. Tylko nie instaluj fb(strasznie zamulać zaczęła)

6. ~100zł

Cena normalna, chociaż za tyle to można szukać 16gb(a w okazjach to nawet i 32).

Opublikowano

Mhmm chyba jednak będę szukać 8GB, jak spożytkuję 1GB to będzie cud. FB i innych syfów nie będę instalował. :P To ma być raczej telefon do dzwonienia i przeglądania internetu, rozumiem że chrome jest dostępny na iOS? Podróby mają bardzo łudzącą podkładkę na Androida i wyglądają prawie że identycznie. Akurat aktualizacji nie miałem na myśli, a ogólnie ile taki zadbany telefon pożyję. W każdym wielkie dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Tak, chrome jest, ale polecam korzystać z safari(lepiej działa). A co do żywotności telefonu to długie lata pożyje, samo się nic nie zepsuje bez twojej pomocy.

Opublikowano

A jeszcze jedna sprawa, bo mam możliwość załatwienia iphone 5 w podstawowej wersji, to chyba 16GB lub 8GB ( nie wiem, ale to mało istotne ). Ktoś coś może powiedzieć o tym telefonie? Nie wygina się? To prawda, że bluethoth jest upośledzony w iphone? Martwi mnie jedynie rozmiar... 4 cale to jednak powoli już kloc.  ^^

Opublikowano

4 cale to kloc? imo iphone 5/s jest malutki, chociaz nie, jest idealny wedlug mnie, ale do filmow spoko jednak miec te 5 cali, jak masz 10 lat to moze Ci przeszkadzac, ze iphone jest "duzy" :D Nie wygina sie, jest to bardzo dobry telefon, byly flagowiec, ktory dalej mozna bez problemu uzywac. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

A jeszcze jedna sprawa, bo mam możliwość załatwienia iphone 5 w podstawowej wersji, to chyba 16GB lub 8GB ( nie wiem, ale to mało istotne ). Ktoś coś może powiedzieć o tym telefonie? Nie wygina się? To prawda, że bluethoth jest upośledzony w iphone? Martwi mnie jedynie rozmiar... 4 cale to jednak powoli już kloc.  ^^

Jedyny iphone który się wygina to chyba zwykła wersja 6 plus, a co do BT to działa normlanie, ale pewnie chodziło o to, że nie można przesyłać danych do innych urządzeń które nie posiadają iOS(można aplikacje pobrać dzięki której można 'normalnie' korzystać z bluethtoth, ale do tego potrzeba jailbreaka). Na moje piątka ma idealne rozmiary. Nie wiem za ile możesz tą 5 kupić, ale popatrz czy czasem na 5s ci nie starczy(warto dopłacić te ~2stówy względem 5)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...